Close
Akcija!

Mračni kontinent

Autor: Mark Mazover

Izdavač: Arhipelag

Format: 140×210

Broj strana: 540

ISBN: 978-86-86933-98-0

Povez: tvrdi

1.620rsd 1.520rsd

  • EUR: 13 €

SKU: 00638 Kategorija: ID: 3148

Opis

Mračni kontinent -kapitalno delo moderne istoriografije, knjiga koja pomera granice u razumevanju istorije Evrope XX veka.
Ova velika sinteza oličava najvažnije delo moderne istoriografije o istoriji Evrope XX veka ali donosi i mnoštvo novih istraživačkih rezultata i novih tumačenja moderne evropske istorije, na suštinski način produbljujući razumevanje evropske politike, kulture i svakodnevice u XX veku.
U nekoliko koncentričnih krugova svog interesovanja (dva svetska rata, ciklusi ekonomskih depresija, iskušenja i krize demokratije, dva velika totalitarizma, socijalni preobražaji Evrope) ova knjiga oblikuje celovitu, inspirativnu, uzbudljivo napisanu, raskošnu, argumentovanu istoriju Evrope.
„Ovo je knjiga o događanjima i trvenjima u Evropi a ne o mestu Evrope u svetu. Naravno, nije moguće sagledati Hitlerove ambicije na Kontinentu a da se ne postave u kontekst evropskog prekookeanskog imeprijalizma, niti je moguće opisati Hladni rat ne pozivajući se na Sjedinjene Države. Sovjetski Savez čas je deo evropske istorije a čas je van njenih tokova. Istočna Evropa nije manje deo te priče nego zapadna, kao što joj i Balkan ne pripada ništa manje nego Skandinavija.”
Mark Mazover

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi i ostavite svoju recenziju za “Mračni kontinent”

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se takođe svideti…