Akcija!

Napukli monolit

2.700rsd 2.500rsd

  • EUR: 21 €

Autor: Ljubodrag Dimić

Izdavač: Arhipelag

Format: 140×210

Broj strana: 716

ISBN:978-86-86933-90-4

Povez: tvrdi

Nema na zalihi

SKU: 00637 Kategorije: , Product ID: 3146

Opis

Napukli monolit na preko 700 strana donosi nekoliko stotina dokumenata pohranjenih u fondovima i posebnim zbirkama srpskih, ruskih, engleskih i američkih arhiva, kao i građu objavljenu u višetomnim kolekcijama izvora štampanih na više evropskih jezika.
Veliki broj dokumenata koji se objavljuju u ovoj knjizi prvi put su dostupni našoj javnosti i posebno su prevedeni za potrebe ove knjige.
Mnogi od ovih dokumenata dolaze iz nedavno otvorenih arhiva najviših državnih institucija nekoliko zemalja.
Napukli monolit je kapitalno važna tematska zbirka autentičnih dokumenata koji bacaju novo svetlo na dramatične istorijske, političke i društvene događaje i promene koji su presudno oblikovali istorijsku i egzistencijalnu stvarnost Jugoslavije, Balkana i Evrope u drugoj polovini XX veka. Knjiga koja je nastala kao plod dugogodišnjih istraživanja dvojice istoričara posvećenih najvažnijim pitanjima srpske, jugoslovenske i evropske istorije druge polovine XX veka.
Obimna uvodna studija u kojoj Ljubodrag Dimić i Aleksandar Životić uverljivo oslikavaju istorijski, politički i društveni kontekst iz koga potiču dokumenti predstavljeni u knjizi Napukli monolit.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Napukli monolit”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.