Akcija!

Zatvaranje kruga

2.120rsd 1.750rsd

  • EUR: 15 €

Autor: Latinka Perović

Izdavač University Press

Str: 470

Povez: meki

ISBN: 978-9958-673-51-1

God: 2018

SKU: 01517 Kategorije: , , Product ID: 6955

Opis

Rukopis knjige Zatvaranje kruga nastao je u toku 1973/74. godine. O njegovom objavljivanju, i da je to bio cilj autorke, nije se tada moglo ni razmišljati. Prvi ga je, šesnaest godina nakon njegovog nastanka, pročitao Marko Nikezić i to neposredno pred svoju smrt, januara 1991. Sugerisao je autoriki da rukopis objavi, rekavši joj: “Suvo i precizno, to je ono što tražim.”

Na ponudu autorke vodećim ljudima u tadašnjoj sarajevskoj “Svjetlosti”, odgovor je bio pozitivan. Knjiga je, u 5.000 primeraka, objavljena u Sarajevu.

Rat je, međutim, sprečio da ona dođe do akademske i šire javnosti, a politički položaj srpskih liberala učinio je da ona nije nikada ni prodavana u Beogradu. Ipak, nijedan njen primerak ne može se više naći: istraživači iz zemlje i inostranstva nekako su dolazili do nje, koristeći je kao autentično svedočanstvo. Iz njihovih radova je potekla inicijativa da se izdanje ove vredne knjige obnovi.

Autorka je, opet, izabrala sarajevskog izdavača, University Press. Sa predgovorom dr. Milivoja Bešlina, koji je odbranio doktorsku tezu o period o kojem knjiga govori, ovaj izdavač nudi javnosti njeno drugo izdanje.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Zatvaranje kruga”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…