Close

Nova muzejska teorija i praksa

Priredila Dženet Marstin

Izdavač: Clio

Godina izdanja: 2013
ISBN: 978-86-7102-438-9
Težina knjige: 595.00
Broj strana: 405
Povez: tvrdi
Pismo: latinica

1.760rsd

  • EUR: 15 €

SKU: 00412 Kategorija: Oznaka: ID: 2471

Opis

Šta znači živeti u muzeološkom svetu? Kako razvijati kritičko mišljenje umesto pasivnog divljenja i strahopošotvanja prema svetskoj baštini? Ovaj zbornik nudi odgovore na najznačajnija pitanja muzejske prakse danas.

Muzeji u savremenom digitalnom svetu, haotičnom i prezasićenom svakojakim informacijama, predstavljaju bezvremene oaze u kojima ljudi pronalaze mir i autentičnost. Broj muzeja širom sveta iz godine u godinu ubrzano raste, a broj njihovih posetilaca nikada nije bio veći. Muzeji su postali masovni mediji koji ne samo da predstavljaju kulturni identitet nego ga postavljanjem okvira stvaraju.

Knjigu Nova muzejska teorija i praksa čine opširan uvod i dvanaest eseja kojima je zajedničko to što se zalažu da muzej od mesta koje izaziva divljenje i strahopoštovanje postane mesto u kojem publika kritički preispituje ponuđeni sadržaj i učestvuje u njegovom kreiranju.

Ova knjiga nudi novi pristup proučavanju muzeologije – kombinuje sinoptički pregled preovlađujuće muzeološke terorije sa pragmatičnim krajem poglavlja koji čini niz ineresantnih pitanja.

Flora Edouwaye S. Kaplan, Univerzitet u Njujorku

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi i ostavite svoju recenziju za “Nova muzejska teorija i praksa”

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se takođe svideti…