Državništvo modernog doba

1.000rsd

  • EUR: 8 €

Autor: Neven Cvetićanin

Izdavač: Arhipelag

Format: 140×200

Broj strana: 416

ISBN: 978-86-523-0201-7

Povez: broš

 

SKU: 00703 Kategorije: , Product ID: 3344

Opis

U knjizi Državništvo modernog doba Neven Cvetićanin, na temelju plodnih teorijskih istraživanja, predstavlja upečatljive primere državništva modernog doba u rasponu od Rišeljea i Napoleona, preko Meterniha i Bizmarka, Gledstona i Dizraelija, Lojda Džordža i Čerčila, Atlija i Makmilana, Adenauera i Vilija Branta, Albina Hansona i Kisindžera, do Šarla de Gola.

Videći u ovim istorijskim ličnostima velike državnike modernog doba, Cvetićanin pažljivo ispituje istorijski, društveni i politički kontekst njihovog delovanja, kao i ona ostvarenja koja ih čine nesumnjivim primerom veštine državništva ostvarenog u svome vremenu.

Oblikujući njihove istorijske i državničke portrete, Cvetićanin pokazuje različite strane njihove ličnosti i njihovog državničkog i istorijskog nasleđa.
Neven Cvetićanin u ovoj knjizi analizira i državnički domet Lenjina ili Josipa Broza, pokazujući u ubedljivoj kritičkoj analizi zbog čega se oni ne mogu smatrati velikim državnicima.
Vrhunska analiza moderne politike, ubedljiva studija modernog državničkog umeća.

Zajedno sa nedavno objavljenom autorovom knjigom Politička mehanika i veština državništva, Državništvo modernog doba predstavlja veliku autorsku sintezu o veštini državništva od arhetipskih uzora do modernih vremena.
Knjiga kakva je neophodna svakom političkom akteru i svima onima koji hoće da razumeju moderne političke procese i događaje.

Dodatne informacije

Dimenzije 140 × 20 × 200 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Državništvo modernog doba”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…