Odnosi s javnošću – strategije i taktike

5.264rsd

  • EUR: 44 €

Autori: D. Wilcox, G.L. Cameron , T. Waren

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu

Povez: broš

Format: 24cm

Str: 584

ISBN: 86-403-0771-7

SKU: 01376 Kategorije: , Product ID: 6428

Opis

Knjiga Odnosi s javnošću je strukturirana u pet logično povezanih celina.
U prvom delu daju se odgovori na pitanja šta su to odnosi s javnošću i kako se ova profesija razvijala u prošlosti. Ističe se značaj rukovođenja etičkim principima u upravljanju komunikacijama za račun klijenta i daje pregled zadataka koji se mogu očekivati u ovom poslu. Takođe u ovom delu, predstavljen je način rada i organizovanja internih odeljenja za odnose s javnošću i konsultantskih agencija.

Drugi deo objašnjava zašto i kada su nam neophodna istraživanja u odnosima s javnošću, kao i kako ih planiramo, sprovodimo i koristimo dobijene informacije.

Ovaj deo nas uči i tome kako da planiramo komunikacije s ključnim publikama: počevši od postavljanja ciljeva, definisanja strategije i taktika, izrade taktičkog plana, budžeta i odabira alatki po osnovu kojih ćemo proceniti da li su ciljevi ostvareni.

Treći deo se bavi strategijom i u okviru toga istraživanjem javnog mnjenja i mogućnosti uticaja na njega, analizom publike i kako do nje dopreti, te komuniciranjem preko Interneta i upotrebom drugih novih tehnologija. Na kraju, celo jedno poglavlje je posvećeno pitanjima zakonitosti rada stručnjaka za odnose s javnošću.

U četvrtom delu, sagledavaju se specifičnosti upravljanja odnosima s javnošću iz različitih uglova: u korporacijama, u politici i vladinim institucijama, u neprofitnim organizacijama, u obrazovanju, u industriji zabave, sporta i putovanja, kao i na međunarodnom tržištu.

Peti deo ima praktičnu primenu. U njemu se objašnjava upotreba brojnih komunikacionih alatki koji se koriste u odnosima s javnošću, a koje su grupisane kao pisane, govorne i usmene taktike.

Knjiga Odnosi s javnošću se koristi kao udžbenik na dodiplomskim studijama na predmetu odnosi s javnošću, kao i na diplomskim studijama na predmetu Upravljanje odnosima s javnošću. Pored toga, zahvaljujući brojnim primerima iz prakse i praktičnim uputstvima koje nudi, može se preporučiti i svim profesionalcima koji nastoje da unaprede svoje svakodnevno bavljenje navedenim aktivnostima.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Odnosi s javnošću – strategije i taktike”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.