Doktrina šoka, Uspon kapitalizma katastrofe

(1 recenzija korisnika)

4.950rsd

  • EUR: 42 €

Autor: Naomi Klein

Izdavač: VBZ

Godina: 2008

Format: 155×235

Povez: broš

Str: 548

Nema na zalihi

SKU: 00257 Kategorije: , , Product ID: 2031

Opis

Ekonomska kriza, kapitalizam, finansijsko tržište

Hipoteza o beskurpuloznom kapitalu koji se kroz svetske korporacije nameće delovima sveta pogođenim ratovima ili prirodnim katastrofama naišla je na odobravanje velikog broja čitalaca, koji su ovo novo delo slavne autroke proglasili uspešnijim čak i od njene prve knjige `Ne logo`. Širom sveta, u Britaniji, u Sjedinjenim Američkim Državama, u Aziji i na Bliskom istoku postoje moćnici koji zarađuju na haosu – iskorišćavajći krvoprolića i katastrofe da okrutno i nemilosrdno preobraze svet u skladu sa sopstvenim idejama. Oni su doktori šoka.

Naomi Klajn piše o izazvanim ili prirodnim krizama, koje služe kao paravan za nasilnu kapitalizaciju društva. Prema toj doktrini, važno je stvoriti kristalnu situaciju, porušiti sve što je bilo do sada i nametnuti novi tip ekonomije. Tu su žrtve neminovne, ali su i prihvatljive. Zarađuju se milijarde na cunamiju, pljačka po Rusiji, izrabljuje… ovo je zastrašujuća priča o tome kako neki mlate novac dok se ostali mlate međusobno.

`Hrabro i sa sjajno utemeljenom tezom, majstorski i znalački vođenom kroz više od 600 strana ove knjige, Naomi Klajn se otkriva kao majstor-pripovedač našeg vremena… Doktrina šoka možda je među najvažnijim knjigama decenije.` – San Francisco Chronicle

1 recenzija za Doktrina šoka, Uspon kapitalizma katastrofe

  1. zvezda

    Moćna knjiga

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…