Medijsko pravo

1.350rsd

  • EUR: 11 €

Autor: Danilo L. Nikolić

ISBN: 9788651904984

Godina izdanja: 2010

Format: 17×24

Broj strana: 652

Povez: broš

Pismo: latinica

 

SKU: 00859 Kategorije: , , Product ID: 3838

Opis

Sloboda izražavanja danas predstavlja kompleksnu i veoma dinamičnu oblast koja ima dugu i burnu istoriju koju je izvojevana u između ostalog u velikim bitkama za slobodu štampe. Pravo da se traže primau i koriste ifnoramcije i ideje je svakako jedinstvena među drugim slobodama.

Ona je, kako je rečeno na prvoj sednici Generalne skupštine UN, kamen temeljac svih sloboda ka kojima su Ujedinjene nacije usmerene, ili kako je to formulisao sudija Vrhovnog suda SAD Kardoz, »osova i nezaobilazni uslov skoro svih ostalih oblika sloboda. Ona prema mišljenju Sloana, određuje sadržinu drugih sloboda, jer u zemlji u kojoj postoji sloboda izražavanja i u kojoj su mediji slobodni, veća je verovatnoća da će se druga prava i slobode poštovati.

Samim tim, krajnja sankcija za povredu ljudskih prava je snaga edukovanog javnog mnjenja, a upravo su to štampa i drugi mediji, koje to javno mnjenje istovremeno i obaveštavaju i edukuju. Osim toga, slobodni mediji, tamo gde postoje, moćno su sredstvo za ostvarivanje ljudskih prava i na međunarodnom planu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Medijsko pravo”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…