Odgovornost projektanta i izvođača za štetu po ugovoru o projektovanju i nadzoru

1.500rsd

  • EUR: 13 €

Četvrto, izmenjeno i dopunjeno izdanje

Autor: Radomir Stojičić

Izdavač: Građevinska knjiga
Str: 484
Povez: tvrdi
Pismo:
Format: A5
God: 2008
ISBN: 978-86-395-0560-8

Nema na zalihi

SKU: 00060 Kategorije: , , Oznaka: Product ID: 1550

Opis

Ugovori o projektovanju i građenju dolaze u red pravno izuzetno značajnih ugovora, s obzirom na veliku građevinsku aktivnost i na mnoge specifičnosti koje karakterišu odnose između ugovornih strana, kako za vreme izvršenja ugovora, tako i posle predaje radova (građevinskog objekta). Projektant i izvođač često nisu u stanju (subjektivno ili objektivno) da preuzete obaveze izvrše na način kako je ugovoreno.

Centralna tema rada je odgovornost projektanta i izvođača i ona se prostire od trenutka zaključenja ugovora pa sve do njegovog izvršenja ili neizvršenja. Da bi došlo do situacije kada je projektant ili izvođač prestao da izvršava svoje obaveze, autor je morao da objasni sve ono što su projektant i izvođač dužni da preduzmu u cilju izvršenja obaveze.

Knjiga će korisno poslužiti svima koji se na bilo koji način bave problematikom ugovora o projektovanju i građenju. Za knjigu bi trebalo najviše da se zainteresuju projektanti i izvođači i ostali učesnici u gradnji objekata, jer se pravnim pitanjima u tom domenu nije pridavao odgovarajući značaj. Knjiga će biti od izuzetne koristi za praksu, naročito za sudove, koji se suočavaju sa velikim brojem sporova iz oblasti građevinarstva.

U ovoj knjizi je obrađena i neugovorna (deliktna) odgovornost projektanta i izvođača za štetu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Odgovornost projektanta i izvođača za štetu po ugovoru o projektovanju i nadzoru”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…