Između znakova

400rsd

  • EUR: 3 €

Autor: Branislava Ilić

Izdavač: CFP Apostrof

Str: 107

Format: 120×200

Povez: broš

God: 2018.

ISBN: 978-86-80996-09-07

 

SKU: 01229 Kategorije: , , , Product ID: 5861

Opis

Pesme Branislave Ilić okupljene u knjizi  Između znakova  predstavljaju postepeno i iznijansirano istraživanje jednog pesničkog glasa, ali i samih mogućnosti razumevanja neposredno datog sveta kroz jezik i iskustvo, ritam i saznajnu perspektivu poezije.

Lirski glas u ovoj poeziji istražuje u proživljenoj stvarnosti nastojeći da u okvirima tog sveta nasluti, prepozna i otkrije iskustva koja, koliko god bila utemeljena u svakodnevici, nisu samo svakodnevna.

Prolazeći „između znakova“ svakodnevnih datosti, stihovi Branislave Ilić nastoje da u njima nazru dublja značenja i smislotvorni potencijal. Otuda ova knjiga pesama jeste lirska hronika uzburkane svakodnevice i senzibilnog lirskog subjekta: ono što se odigrava u tom nedvosmislenom susretu jeste minimalistički gest pesme. Pesme u knjizi „Između znakova“ obeležene su iskustvom minimalizma. Kao što se pažljivo i obzirno biraju fragmenti svakodnevice, tako se u ovim stihovima pažljivo biraju reči. Gotovo po pravilu, pesme su sastavljene od minimuma potrebnih reči da bi se uobličilo i nagovestilo značenje.

U stišanosti ovih stihova i u pažnji s kojom su oni nastali čitalac može s razlogom da traga za iskustvima koja smatra važnim, pa čak i svojim.

Gojko Božović

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Između znakova”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…