Akcija!

I ništa kršteno biva – Izabrani stihovi

690rsd 290rsd

  • EUR: 2 €

Autor: Ljuban Klobučar

Izdavač: CFP Apostrof

ISBN: 978-86-80996-02-8

Format: 120×200

Povez: tvrdi

Str: 256

God: 2017.

SKU: 00789 Kategorije: , Oznaka: Product ID: 3609

Opis

“Snažan pesnik, s jasnim i snažnim porukama i pokličima, po bolu i rodoljubivom nadahnuću, po promišljanju i traganju za smislom i suštinom svega u svemu. S krilima kojima stremi prema Nebu a stalno boravi na zemlji…” – književnica Rada Ilić, prvi čitalac njegove antologije.

Klobučar je svojom baladično-elegičnom poezijom sebi dodelio ulogu posrednika između duhovnog i ovozemaljskog, materijalnog i nematerijalnog, budućnosti i prošlosti, potencijalnog i datog, ostvarujući veze za sve one koji su ih, pod bremenom trivijalnosti života, pogubili i pokidali. Istovremeno  subjekat i objekat svog iskustva, kao i svaki pesnik, Klobučar je ponovni stvaralac već stvorenog. I to novostvoreno, čak i kad kad boli i opominje,  čistije je i lepše od stvarnosti iz koje je transponovano.

U  Antologiji “I ništa kršteno biva – Izabrani stihovi” koja počiva na hronološkom redosledu, pratimo sazrevanje Klobučarovog pesničkog izraza koje vremenom dobija senzibilniji lirski izraz, ali smo svedoci i njegove postojanosti u temama koje ga zaokupljaju i kojima se vraća, ne odustajući da bolnom oštricom stiha još jednom pokuca na poneka vrata – između duge i sna.

Dodatne informacije

Dimenzije 120 × 20 × 200 mm

Možda će vam se takođe svideti…