Frenk Lojd Rajt

1.210rsd

  • EUR: 10 €

Autor: Robert Makarter

Izdavač: Clio

Godina izdanja: 2013
Težina knjige: 358.00
Dimenzije knjige: 195×135
Broj strana: 290
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica

SKU: 00450 Kategorije: , , Product ID: 2551

Opis

“Arhitektura je pobeda ljudske mašte nad materijalima, metodama i čovečanstvom, koja čoveka pretvara u gospodara sopstvene planete. To je, u krajnjoj meri, geometrijski obrazac stvari, života, društva i civilizacije. U najboljem slučaju, to je magični okvir stvarnosti koji povremeno dotaknemo kada koristimo reč ‘red’”.

Frenk Lojd Rajt

Pionir moderne američke arhitekture Frenk Lojd Rajt (1867-1959) već više od veka predstavlja uzor i inspiraciju generacijama graditelja širom sveta. O tom strastvenom arhitekti, intelektualcu i humanisti naklonjenom demokratskim idealima napisano je mnoštvo knjiga, ali su u njima Rajtova obimna stvaralačka zaostavština i buran privatni život najčešće prikazani potpuno odvojeno.

Knjiga Roberta Mekartera izdvaja se iz mora literature o slavnom arhitekti time što uzima u obzir ideje i verovanja koji su oblikovali Rajtov rad i širi intelektualni kontekst u kojem je stvarao, predočavajući nam i važne detalje iz njegovog uzbudljivog privatnog života. Iz Makarterove knjige saznajemo šta je Rajtovu arhitekturu činilo tako revolucionarnom i zbog čega zdanja ovog angažovanog umetnika i konstruktora i danas deluju sveže, moderno,monumentalno.

Dodatne informacije

Težina 385 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Frenk Lojd Rajt”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…