Arhitektura od preistorije do postmodernizma

(1 recenzija korisnika)

4.999rsd

  • EUR: 42 €

Autor: Marvin Traktenberg, Izabel Hajman

Format: A4

Povez: tvrdi

Str: 625

ISBN: 978-86-395-0593-6

Dostupno uz narudžbinu

SKU: 00992 Kategorije: , , , Product ID: 4478

Opis

Arhitektura od preistorije do postmodernizma najsveobuhvatnija je knjiga o arhitekturi koja se bavi formom, funkcijom i lepotom. Smatrajući da arhitekture nema bez ova tri elementa, oni metodološki sagledavaju njen razvoj.

Posmatrajući arhitekturu kao niz dinamičkih inovacija, profesori Traktenberg i Hajman na lucidan način objašnjavaju dramatične promene forme, materijala i tehnologije, koje su definisale naše okruženje od preistorije do danas.

Krećući se između sveobuhvatnih pogleda istorijskih trendova, izgrađenih kapitalnih dela i krucijalnih arhitektonskih tema (neolitsko rođenje monumentalne arhitekture, izum klasičnih redova, problem modernosti u devetnaestovekovnoj arhitekturi, i kompleksnost arhitekture na prelasku u novi milenijum), autori stvaraju arhitekturu i njenu istoriju transparentnima, pristupačnima i sklonim međusobnim poređenjima.

Novo u ovom izdanju, jedanaesto poglavlje, pokriva suštinski uzbudljiv arhitektonski period od oko 1980. do 2000. godine. Ovaj zaslepljujući talas nove arhitekture, koji kombinuje provokativnu teoriju, praksu razbijanja tradicije, i zapanjujuću lepotu, zaključuje autorovu apsorbujuću, perceptivnu i koherentnu priču.

Sve građevine u knjizi su ilustrovane, veliki deo je u boji, često u kombinaciji višedelnih izgleda i planova. Vodič prilikom čitanja arhitektonskih planova, proširene i ažurirane literature, kao i detaljan indeks, stvaraju integralni deo ove jedinstvene, prosvetljujuće i razumljive knjige.

Knjiga sadrži 1039 ilustracija, uključujući 91 sliku u punom koloru.

 

Dodatne informacije

Težina 2136 g
Dimenzije 210 × 40 × 280 mm

1 recenzija za Arhitektura od preistorije do postmodernizma

  1. odmut

    Sjajno

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…