Arhitektura italijanske renesanse

1.800rsd

  • EUR: 15 €

Autor: Piter Marej

Izdavač:  Građevinska knjiga

ISBN:  8639504407
Broj stranica:  252
Format:  21cm
Povez:  tvrdi
Pismo:  latinica

Nema na zalihi

SKU: 00113 Kategorije: , Product ID: 1671

Opis

Knjiga Arhitektura italijanske renesanse – vredna pažnje stručne javnosti i studenata arhitekture, koja obrađuje arhitektonska dešavanja u rasponu od šest vekova – počinjući romanikom i gotikom, i završavajući se manirizmom. Koncepcijski zamišljena kao istorijski, društveni, kulturni i umetnički pregled, ova knjiga se bavi stilskim problemima u arhitekturi, kritički i utemeljeno sagledavajući značajne građevine pojedinih epoha i njihove uticajne stvaraoce.

Po prvi put prevedena na srpski jezik, u izdanju “Građevinske knjige”, Arhitektura italijanske renesanse predstavlja uspešan pokušaj sintetizacije velikog razdoblja u istoriji arhitekture. Metodološki obradivši period pre renesanse u Italiji, Piter Marej je u velikoj meri obratio pažnju na uzročno-posledične veze dešavanja u istoriji i umetnosti, na osnovu čega je stvorio homogenu i logičku celinu.

Autor je u ovom, trećem izdanju, naročitu pažnju posvetio bibliografiji, koja je ispravljena i predstavljena u celosti, zbog velikog interesovanja za italijansku arhitekturu od pre četiri decenije (1963), kada je knjiga prvi put i izdata.

Dodatne informacije

Dimenzije 140 × 18 × 200 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Arhitektura italijanske renesanse”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…