Džepni pravni rečnik

1.320rsd

  • EUR: 11 €

Autor: Željko Kuvizić

ISBN: 978-86-395054-86

Format: 145×205

Broj strana: 339

Povez: tvrd

 

Nema na zalihi

SKU: 00986 Kategorije: , , , Product ID: 4440

Opis

Ovakva vrsta rečnika kao što je  Džepni pravni rečnik ima dugu i veoma uspešnu tradiciju u zemljama engleskog govornog područja. Razlog za to je uskospecijalizovani pravnički jezik koji je teško razumljiv čak i onima kojima je engleski jezik maternji i koji podrazumeva pravničko obrazovanje i iskustvo da bi se u potpunosti razumeo.

Zbog važnosti koju evropske integracije imaju na ovim prostorima u dodatku je glosar Evropske unije koji će korisnicima biti od velike pomoći za bolje i potpunije razumevanje ovog novog i dinamičnog pravnog sistema.

Primer:

passerelle clause pasarela klauzula. Prelazne odredbe iz osnivačkih akata unije koje omogućavaju da se pravilo o jednoglasnoti pri donošenju odluka u savetu, u pojedinim slučajevima kada članice to ne mogu da postignu, zameni pravilom o kvalifikovanoj većini. Glavni razlog za unošenje ovih prelaznih odredbi u akte unije je želja da se izbegne složena procedura donošenja amandmana na osnivačke akate. Takođe, u upotrebi je i izraz “escalator clause”.

Poznavanje detalja vezanih za oba pravna sistema, evropskog i anglosaksonskog, neophodno za dubinsko razumevanje pojmova, kao i poznavanje oba jezika svakako su doprinele da autor ponudi u digest izdanju potpuno precizna tumačenja ključnih pravnih termina koja će korisnicima olakšati razumevanje i znatno ubrzati postupak prevođenja stručne literature iz oblasti prava.

Priručnik je, pre svega, namenjen pravnicima, advokatima i studentima prava ali i profesionalnim prevodiocima, poslovnim ljudima, bankarima, ekonomistima i službenicima državnih organa i ustanova; ukratko, svima kojima je upotreba engleskog jezika neophodna u vršenju svakodnevnih poslova u oblasti prava i poslovanja sa inostranstvom.

Dodatne informacije

Dimenzije 145 × 28 × 205 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Džepni pravni rečnik”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…