Akcija!

Enciklopedijski rečnik motora i motornih vozila

5.520rsd 4.968rsd

  • EUR: 42 €

Srpsko-engleski, englesko-srpski

Autor: Aleksandar Jovanović

40.000 terminoloških jedinica, 2200 ilustracija

Izdavač: Građevinska knjiga

Povez: tvrd

Format: 170×240
Broj strana: 1348

Godina izdanja: 2010.
ISBN: 978-86-395-0608-7

 

Nema na zalihi

Opis

Enciklopedijski rečnik motora i motornih vozila (srpsko-engleski, englesko-srpski) je izuzetna knjiga velikog obima i kvalitetnog sadržaja. Ovaj jedinstveni rečnik rezultat je spajanja teorijskih znanja i svakodnevne prakse iz bogatogiskustva samog autora, ing. Aleksandra Jovanovića koji je proveo više decenija radeći u zastupništvu Forda.

Ovo treće izdanje Rečnika autor je prilagodio  savremenim putevima tehničkih nauka, kombinujući “pisanu reč” i raspoloživu “elektronsku bazu podataka.” Iz Rečnika se tomože videti u pojedinim paragrafima reči pod nazivom Postojeći izrazi  gde je autor naveo brojne kovanice osnovne reči, a koje nisu sve objašnjene u samom Rečniku.

Treće izdanje je znatno prošireno novim rečima i brojnim prilozima u vidu ilustracija delova i sklopova, standardnih (sitnih) mašinskih elemenata, klasičnih modela i istaknutih modela automobila u periodu od 1925. do 1972. godine.

Sam Rečnik ima neprocenjivu vrednost, pre svega, zbog velikog broja terminoloških jedinica iz tehničkih nauka, kao i zbog bogatog dodatnog materijala na kraju Rečnika u vidu vrednog priloga sa ilustracijama svih ključnih delova motora i motornih vozila.

Desetine hiljada pojmova obrađenih od strane vrhunskog stručnjaka – kompetetnog i za oblast i za jezik.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Enciklopedijski rečnik motora i motornih vozila”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…