Standardni srpsko-engleski rečnik

1.290rsd

  • EUR: 11 €

Autor: Boris Hlebec

Izdavač: ZAVOD ZA UDŽBENIKE
ISBN: 8600262032829
Format: 170x240mm
Broj strana: 993
Povez: tvrd

SKU: 00164 Kategorije: , , Product ID: 1793

Opis

Iscrpne gramatičke i sintaksičke informacije. Jasno razlučenja značenja. Obilje podataka koji vode jasnom razumevanju i pravilnoj upotrebi. Stilske nijanse. Podaci o brojivosti imenica i mestu upotrebe prideva. Kombinacije s drugim rečima. Objašnjenje manje poznatih reči srpskog jezika. Britanska i američka varijanta engleskog jezika, i u slučaju različitih reči za isti pojam, i u slučaju različitog izgovora iste reči.

Standardni srpsko-engleski rečnik čuva sve odlike i prednosti Osnovnog englesko-srpskog/srpsko-engleskog rečnika (izdanje Zavoda, 2003.g.) u svom srpsko-engleskom delu, s tim što sadrži znatno više odrednica – oko 50 000.

Rečnik nudi najprecizniji izbor ekvivalenata, iscrpne gramatičke i sintaksičke informacije, jasno razlučena značenja, obilje podataka koji vode jasnom razumevanju i pravilnoj upotrebi, stilske nijanse, podatke o brojivosti imenica i mestu upotrebe prideva, kombinacije s drugim rečima, kao i objašnjenja manje poznatih reči srpskog jezika.

Obuhvaćene su i važnije skraćenice, kao i vlastite imenice i geografski pojmovi, dok su mnoge odrednice koje su bile uvrštene u Osnovni rečnik obogaćene novim značenjima, kolokacijama i idiomoma. Zbog toga Standardni srpsko-engleski rečnik može biti od koristi i profesionalcima – onima koji su već ovladali engleskim ili srpskim kao stranim jezikom.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Standardni srpsko-engleski rečnik”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…