Advokatska čitanka

3.960rsd

  • EUR: 33 €

Autor: Miroslav Stanković, Oliver B. Injac

Str: 840
Pismo: ćirilica
Povez: tvrdi
Format: 170x 240
God: 2019.

Nema na zalihi

SKU: 00972 Kategorije: , Oznaka: Product ID: 4303

Opis

Punih šest godina nakon izlaska prvog izdanja knjige Advokatska čitanka (2013), nesmanjeno interesovanje čitalaštva i advokatske struke ukazalo je na potrebu da se pristupi radu na drugom njenom izdanju, što je svakako najveći kompliment jednoj knjizi.

Ovo, drugo izdanje, inovirano je promenama nastalim kako u zakonodavstvu tako i u svakodnevnoj praksi. Pre svega, u vreme rada na prvom izdanju postojao je interregnum u krivično-procesnom zakonodavstvu tako da je 2013.godine važio postojeći Zakonik o krivičnom postupku ali je usvojen i novi koji je stupio na snagu tokom 2013. godine, te su u ovom izdanju sada logično nalaze samo odredbe važećeg Zakonika o krivičnom postupku. Takođe, unete su izmene Zakona o parničnom postupku nastale nakon izlaska iz štampe prvog izdanja Advokatske čitanke kao i odredbe važećeg Zakona o izvršenju i obezbeđenju (koji je takođe u delu o rokovima inoviran) te Zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava.

Dalje, praksa je inicirala potrebu da se zbog aktuelnosti prikažu i rokovi iz Zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, Zakona o obligacionim odnosima (i to u opštem delu, zaključno sa delom koj se odnosi na ugovore) kao i Zakona o vanparničnom postupku, te je tako ovo izdanje, uz brojne nove primere podnesaka kao i korekcije dosadašnjih, bogatije od prethodnog a u službi čitalaca.Tome doprinosi i to što su Saveti ponovo obrađeni i prerađeni, na osnovu najnovije sudsko – advokatske prakse, koju su pored ostalog obogatili javni izvršitelji i beležnici a koji su u periodu od prethodnog izdanja Advokatske čitanke do ovog drugog izdanja stekli puno pravo građanstva u našem pravnom sistemu.

Autori su u knjizi sa naslovom Advokatska čitanka  objedinili bogatu advokatsku i publicističku praksu i sačinili praktičan priručnik koristan prije svega advokatima. Naravno, koristiće i svim drugim pravnicima u rješavanju brojnih pitanja i dilema koja im se svakodnevno nameću u njihovom radu kao i široj publici da sa većim razumevanjem gleda na advokatsku profesiju, kao na humanu i visoko etičnu delatnost.

Čitalac će o advokaturi i problemima na koje advokati nailaze više saznati kroz poglavlja „Saveti”, „Rokovi”, „Obrasci”, „Izvori”. Za moto knjige autori su uzeli čuvenu rimsku sentencu uklesanu iznad sudova u starom Rimu – „Pravdoljublje, čovečnost, znanje, vrlina”.

Dodatne informacije

Težina 1461 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Advokatska čitanka”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…