Velike advokatske odbrane

(1 recenzija korisnika)

3.200rsd

  • EUR: 27 €

Treće, izmenjeno i prošireno izdanje

Autor: Oliver B. Injac

God: 2017

Format: 170×240

Povez: broš

Str: 842

ISBN: 978-86-6311-186-8

SKU: 00967 Kategorije: , , Oznake: , Product ID: 4286

Opis

Velike advokatske odbrane – Istorija  besedništva naše advokature i, ujedno, najobimnija zbirka sudskih govora. Počinje Polit-Desančićevom odbranom Svetozara Miletića, 1878. u Budimpešti, i seže do najnovijih vremena, nudeći antologijski izbor iz političkih, autorsko-pravnih, kriminalističkih, saobraćajno-pravnih i vojničkih procesa.

“Ova knjiga predstavlja jedno aksiološko otkrovenje, jedan glas vrednosti, jedan glas razlikovanja, jedan glas hijerarhije, jedan glas istine, jedan hermesovski napor da se sakupi i izartikuliše građa jednog Apologetskog Zlatnorečja!…

I, Oliver Injac, dotaknut najvišim duhom, pogledao je ove advokatske odbrane s takvog mesta odakle se odjednom sagledava celina, jednim jedinim pogledom, pa je odrazlikovao ono što je izrečeno Odozgo od onoga što je izrečeno Odozdo.

Isto tako, on me podseća na onog ranjenog antičkog vidara Hirona, koji je u sebi ujedinio telesnog, duševnog i duhovnog lekara.

Očigledno, za njega život nije samo ostvarenje, rezultat, uspeh, moć, uživanje, nego ona nerazjašnjiva čistota samosvojne svetlosti koja je iznad svakog smisla i koja u beskrajnosti beskrajno samu sebe želi.

Jednostavno, on kao pripadnik Roda Logosa vertikalno se probija kroz vreme.

Inače, Veliki Inkvizitor je propisao da istinu treba napustiti i da moć imaju oni koji su je prognali sa zemlje…”

Ilija Radulović, advokat

Svaki od slučajeva Injac je stavio u širi društveni kontekst, tako da je priredio i veoma zanimljivu i nadahnutu istorijsku čitanku.

Politika

1 recenzija za Velike advokatske odbrane

  1. odmut

    *****

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…