Upakovana nostalgija

Konkurs za najlepše priče iz dijaspore  

Ispričaj svoju priču, a mi ćemo je lektorisati, urediti i objaviti.

Najlepše priče koje će odabrati naš žiri, biće objavljene u knjizi u izdanju Centra funkcionalne pismenosti “Apostrof”

Dragi prijatelji diljem planete,

Čitamo po društvenim mrežama vaše emotivno snažne ispovesti, pratimo velike istraživačke poduhvate po sopstvenoj podsvesti, vaše borbe, ne samo sa  bolestima i virusima, već  i sa daljinama, čežnjama, usamljenostima, strahovima  i zebnjama, izazove sa kojima se suočavate i načine da uspevate i pobeđujete.

Želimo da obuhvatimo  toplinu, nostalgiju i energiju  vaših misli pretočenih u reči – na jednom mestu, u jednoj, vašoj i našoj knjizi – Upakovana nostalgija.

Knjiga će biti objavljena u izdanju Centra funkcionalne pismenosti  “Apostrof” iz Beograda, promovisana,  predstavljena i prodavana putem našeg sajta www.salonknjiga.rs, putem društvenih mreža kao i mnogih drugih medija.

Uslovi konkursa:

  • Vaš prilog treba da bude napisan kao Word document, u Times New Roman 12-pt , sa maksimalnim brojem karaktera od 12.000 i dostavljen najkasnije do 30. decembra na adresu redakcija@salonknjiga.rs
  • Pravo učešća imaju svi koji žive van granica domovine.
  • Tema nije zadata, ali će priče koje sadrže govor mržnje po rasnoj, verskoj i nacionalnoj osnovi, biti diskvalifikovane.

Kotizacija za učešće na konkursu je 100 eura po jednoj priči, a broj priča koje možete poslati je neograničen. Ukoliko jedan autor šalje vise priča, kotizacija za svaku sledeću  je 30 eura.

Telefon: +381 64 1574420
Fax: kontakt@salonknjiga.rs
Beograd, Zaplanjska 86V