Close

Kosingas trilogija

Autor: Aleksandar Tešić

Izdavač: Strahor

Format: 160×220
Povez: mek
God: 2017.

Napomena: uz svaku kupljenu trilogiju Kosingas poklanjamo knjigu Gota planina, treći tom trilogije Baš Čelik

Rated 5.00 out of 5 based on 1 customer rating
(1 recenzija korisnika)

3.850rsd

  • EUR: 32 €

SKU: 00871 Kategorije: , , ID: 3863

Opis

Trilogija: Red zmaja, Bezdanj, Strahovanje

Monah Gavrilo, odnosno kosingas, vitez reda Zmaja, upoznaje Marka Kraljevića i sa njim kreće u pohod po Srbiji. Prvi zadatak im je da savladaju aždaju na Jezeru lutajućeg ostrva i tako osvoje kasnije toliko čuven Markov buzdovan. Dvojica junaka nailaze na sela u kojima se praktikuju običaji koji često nisu ni najmanje lepi niti humani, susreću se sa različitim mitološkim bićima, od kojih većina nije bezazlena, ali stiču i sjajne neobične prijatelje. Druženje koje za cilj između ostalog ima i to da neustrašivi Gavrilo pripremi Marka da postane kosingas.

Prava avantura sa mitskim prizvukom koja nas goni da sve brže okrećemo njene stranice, a takođe uživamo i u sjajnim ilustracijama iz Gavrilove beležnice. Čitajući ovu neobičnu knjigu otkrivamo mnogo toga o prošlosti srpskog naroda, ali i o slovenskim božanstvima, o tome kako je hrišćanstvo prodiralo na ove prostore i sa kakvim se verovanjima sudaralo. Srpska mitologija u malom u kojoj mogu da uživaju svi od sedam do 77 godina.

U drugom nastavku epske pustolovine Kosingas, Kraljević Marko i monah Gavrilo hitaju ka Bezdanu, gde Marko treba da uspostavi znamen i postane Ratnik iz Proročanstva Vatre. Obruč njihovih protivnika se sužava, a krvav trag za dvojicom glavnih likova postaje sve duži i strašniji. Uprkos tome, dobijaju nove nove saveznike krsnike i drevne zduhaće reda Belog Vuka Strahora.

Poslednji deo trilogije „Kosingas” još jednom pokazuje da je Aleksandar Tešić jedan od najautentičnijih autora srpske epske fantastike. „Smrtovanje“ nam donosi nove doživljaje Marka Kraljevića i kosingasa Gavrila, kao i konačni obračun glavnih junaka i njihovih saveznika sa silama Hada.

Dodatne informacije

Dimenzije 160 x 100 x 220 mm

1 recenzija za Kosingas trilogija

  1. Ocenjeno 5 od 5

    Srpski Lord of the Rings. Knjiga je neverovatna.

Napiši recenziju

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se takođe svideti…