Miloš Obilić – Trilogija

4.300rsd

  • EUR: 36 €

Autor: Aleksandar Tešić

Povez: broš+kutija

Str: 1405

Format: 160×220

God: 2017

 

SKU: 00875 Kategorije: , Product ID: 3872

Opis

Miloš Obilić – Trilogija rađena je po srpskoj mitologiji i predanju: Zmaj i ždral, Koplje sv. Georgija i Vitez zatočnik.

ZMAJ I ŽDRAL je prvi deo trilogije o Milošu Obiliću i rađen je po srpskoj mitologiji i predanju. On je na neki način i pred-nastavak trilogiji „Kosingas“ jer u njemu srećemo neke likove koji se kasnije u trilogiji pojavljuju, ali se može posmatrati i kao zaseban roman. „ZMAJ I ŽDRAL“ pokriva poslednjih deset godina Dušanovog života od 1345 do 1355, odnosno prvih deset godina života Miloša Obilića na Dušanovom dvoru.

U drugom delu trilogije o Milošu Obiliću Koplje svetog Georgija pratimo njegovo stasavanje i trnovit put ka junačkoj sudbini. Upoznajemo danas već zaboravljene vitezove zatočnike koji su kasnije stekli slavu i van Srbije, Turci su ih zvali Delije, a Poljacima su bili inspiracija za njihovu čuvenu husarsku konjicu.

U poslednjem delu trilogije Vitez zatočnik o Milošu Obiliću zajedno sa njim i kosingasom Gavrilom krenućete u potragu za rogatom kacigom kneza Lazara i to tragom jednog starog grčkog mita vezanom za naše krajeve, saznaćete kako je Nepričava dobila svoje ime, kako su megdandžije postajali zatočnici – vitezovi koji su se borili umesto svojih gospodara, upustićete se u opasnosti zloglasne močvare Kolubare i Tamnave, osetićete užas bitke na Marici i žar pobede na Toplici, upoznaćete raskoš i strahote sultanovog saraja, otkrićete tajnu laguma Golubačkog grada… ispratićete sudbine glavnih likova do Kosovskog boja.

Dodatne informacije

Dimenzije 140 × 140 × 220 mm

Možda će vam se takođe svideti…