Akcija!

Beli Dominikanac

822rsd 680rsd

  • EUR: 6 €

Autor: Gustav Majrik

Str: 191
Pismo: latinica
Povez: broš
Format: 21 cm
ISBN: 978-86-80274-01-0
SKU: 01311 Kategorije: , Product ID: 6175

Opis

Fantastični sadržaj Majrinkovog dela Beli dominikanac  prevazilazi žanr fantastike, jer upravo nadstvarni fenomeni poseduju osobine stvarnosti.  Njegova dela su pre svega duhovne erupcije proživljene i burne egzistencije na ivici razčičitih dimenzija svesti.

Beli dominikanac, koji sjedinjuje istočne i zapadne duhovne tradicije, taoizam i hrišćanstvo, dokazujući da se u oba pravca mogu pronaći mogućnosti za oslobođenje. U taoizmu se ovo dešava čišćenjem krvi i smrću tela, da bi moglo nastati novo telo. U hrišćanstvu se to ostvaruje kao rezultaz sjedinjenja probuđene duše sa Duhom – opet tema alhemijskog venčanja. Glavni lik romana jasno doživljava to novo rođenje izvan zvanične crkve, koračajući tom stazom promene sam, dakle, u vlastitom autoritetu.

Roman Beli dominikanac upoznaje čitaoca sa misterijom i magijom taoizma i Ši-Kiai prekse (Oslobadjanja od mača). Rituali koje nam autor predočava uvode neverovatno i demonsko u svakodnevicu i fasciniraju nas svojom aktuelnošću. Roman nosi podnaslov Iz života nevidljivog i u naizmeničnoj igri akcije i refleksije, slika unutrašnju biografiju centralne figure romana.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Beli Dominikanac”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.