Istorija kineske civilizacije I-IV

12.000rsd

  • EUR: 101 €

Autor: Juen Singpej, Lou Julije, Liu Jungćijang

Izdavač: Albatros Plus
Strana: 693
Povez: tvrdi
Pismo: latinica
Format: 25 cm
God: 2017

SKU: 01108 Kategorije: , Oznaka: Product ID: 5286

Opis

Upoznati kinesku civilizaciju znači bar jednim malim delom odgonetnuti tajnu čovekovog bića.

Kapitalno i obimno četverotomno delo ISTORIJA KINESKE CIVILIZACIJE I-IV predstavlja jedinstven izdavački poduhvat u našem izdavaštvu i kulturi upošte. Blagodareći izdavačkoj kući Albatros Plus iz Beograda i njenoj plodnoj višegodišnjoj saradnji sa kineskim izdavačima ovim je učinjen veliki iskorak ka boljem i temeljnijem razumevanju istočnog dela vaseljene, utoliko pre što je današnji značaj NR Kine u planetarnom smislu ogroman, ako ne i odlučujući. Najistaknutiji kineski naučnici i specijalisti za pojedine periode u razvoju kineske civilizacije dali su svoj nemerljiv doprinos svekolikoj afirmaciji najmnogoljudnije nacije i države našeg vremena, pre svega njenom impresivnom kulturnom i civilizacijskom nasleđu bez presedana, toj neponovljivoj slici povesnog kontininuiteta koji ostavlja svoj blistavi trag preko pet hiljada godina pa sve do danas. ISTORIJA KINESKE CIVILIZACIJE je velika lekcija i opomena svim onim pojedincima među nama koji su ostali zarobljenici predrasuda evrocentrizma ili bilo kojeg drugog oblika etnocentričnosti i ksenofobije. Ona je magični prozor u svet koji

U prvom tomu susrećemo se sa duhovnim temeljima najstarije i najtrajnije civilizacije u svetskoj istoriji. Mnogo pre Dekarta, srećemo misao prema kojoj je „svako srce u stanju da oseti šta je ispravno a šta nije“. Dok su se u starim vremenima mnogi evropski narodi klanjali pred raznim idolima, slavni kineski mislilac Lao Ce je naglasio da „pre nego što bi nebo i zemlja, postojalo je jedno biće…savršeno i neprolazno.“

U drugom tomu je na impresivan način dočarana dubina i tajna kineske civilizacije, pominju se mnogi narodi, među njima i Sianbei tj. “Serbi“.

U trećem tomu se čitalac upoznaje sa najznačajnijim dostignućima materijalne kulture kao što su kompas, pokretni štampani slog, barut, da pomenemo samo neke od njih.

Četvrti tom nam predočava epohalni značaj susretanja kineske i zapadne civilizacije, vitalnost kineskog naroda, njegove probuđene moći i neslućene mogućnosti.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Istorija kineske civilizacije I-IV”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.