Stefan Prvovenčani – posebno, dopunjeno izdanje

1.699rsd

  • EUR: 14 €

Autor: Luka Mičeta

Izdavač: Laguna

Format: 13×20 cm
Str: 638
Pismo: ćirilica
Povez: tvrd
God: 2017.
ISBN: 978-86-521-2703-0
SKU: 01194 Kategorije: , Oznaka: Product ID: 5670

Opis

Biografija prvog srpskog kralja
ili
Zašto Srbi nisu katolici

Posebno, dopunjeno izdanje.

Knjigom Stefan Prvovenčani Luka Mičeta je predstavio vanvremensko delo Stefana Prvovenčanog, prvog kralja svih srpskih zemalja, podsećajući nas zbog čega je Stefan Nemanjić uživao veliko i nepodeljeno poštovanje svojih savremenika kao i zbog čega uživa divljenje svojih potomaka. Činjenica da je posle šest vekova srpski vožd Karađorđe poveo Srbe na ustanak pod stegom na kome se nalazio lik upravo ovog srpskog vladara samo je još jedan dokaz značaja i nezaborava Stefana Nemanjića, koji traje evo više od osam stoleća.

Napisana lepim stilom, knjiga Luke Mičete na brižljiv način osvetljava jedan od ključnih perioda srpske povesti i dragoceno je štivo za širu čitalačku publiku koju interesuje doba u kome je Srbija postala kraljevina a Srpska pravoslavna crkva stekla autokefalnost.
Akademik SANU Mirjana Živojinović
Luka Mičeta je životu i delu prvog srpskog kralja Stefana Prvovenčanog pristupio onako temeljno kako to samo vrhunski publicista može, ispunivši potrebu ne samo onih čitalaca koji se za istoriju zanimaju iz naučnih pobuda. Koliko god je srpska istoriografija najčešće solidno utemeljena, kritički orijentisana i bogata, ovakva dela o našim značajnim vladarima još uvek su u Srbiji retkost.
Dr Oliver Tomić

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Stefan Prvovenčani – posebno, dopunjeno izdanje”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.