TESLA – Izumitelj električnog doba

2.500rsd

  • EUR: 21 €

Autor: Bernard Karlson

Izdavač: Akademska knjiga

Povez: tvrd, 420 str.
Format: 160x240mm
ISBN 978-86-6263-082-7
Godina izdanja: 2015
Pismo: latinica

SKU: 00402 Kategorije: , Product ID: 2447

Opis

Nikola Tesla glavni je pokretač električne revolucije koja je preobrazila svakodnevni život na prelazu u dvadeseti vek. Njegovi izumi, patenti i teorijski rad stvorili su temelj na kojem počiva moderna upotreba naizmenične struje i doprineli su razvoju radija i televizije. Kao i njegov konkurent, Tomas Edison, Tesla je bio jedan od prvih slavnih američkih naučnika. Kretao se u društvu njujorškog visokog staleža, a svojim demonstracijama na polju elektrotehnike zadivio je i ljude poput Marka Tvena.

U inspirativnoj knjizi TESLA – Izumitelj električnog doba , Karlson pomno proučava genijalnog izumitelja smeštajući ga u kulturološki i tehnološki kontekst njegovog vremena. Oslanjajući se na originalna dokumenta iz javnog i privatnog života, Karlson istražuje Tesline porodične korene, životne ideale i nadahnuće njegovog genija, a najveći deo knjige posvetio je njegovim izumima.

Ova značajna biografija baca novo svetlo na Teslin vizionarski pristup izumima i poslovnim strategijama koje stoje iza njegovih najvažnijih tehnoloških dostignuća.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “TESLA – Izumitelj električnog doba”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.