Aktivni solarni sistemi

2.400rsd

  • EUR: 20 €

Primena u materijalizaciji omotača energetski efikasnih zgrada

Autor: Vesna Kosorić

Izdavač: Građevinska knjiga
Strana: 350
Povez: tvrdi
Pismo:
Format: B5
Godina izdanja: 2008
ISBN: 978-86-395-0534

Opis

Knjiga Aktivni solarni sistemi propagira ideju da savremeni omotači zgrada treba da budu usmereni na ostvarivanje energetske efikasnosti. Od načina materijalizacije omotača zgrade zavise energetske performanse omotača kao i mogucnosti korišćenja obnovljivih izvora energije, odnosno sunčeve energije, i u tom smislu danas su prisutna razlicita tehnička rešenja.

U ovoj knjizi se proučava primena fotonaponskih sistema i toplotnih prijemnika sunčevog zračenja uz stavljanje posebnog akcenta na njihove oblikovne mogućnosti i vizuelne efekte koji se njihovom primenom u materijalizaciji omotača mogu postici. Sagledavaju se mogućnosti i parametri od uticaja na efikasnost njihove primene, razmatraju karakteristike fotonaponskih sistema i toplotnih prijemnika sunčevog zračenja i daju klasifikacije i tehnička rešenja njihove ugradnje na gradjevinskim objektima. Primenom fotonaponskih sistema i toplotnih prijemnika sunčevog zračenja se vrši korisno pretvaranje sunčeve energije u upotrebne finalne oblike energije, električnu i toplotnu energiju. Ovo istraživanje kroz brojne primere iz svetske prakse predstavlja korak u cilju aktuelizacije primene ovih sistema na domaćem tržištu.

Kroz  knjigu Aktivni solarni sistemi  su sagledani energetski i ekonomski aspekt primene fotonaponskih sistema i toplotnih prijemnika sunčevog zračenja, uz sagledavanje značaja proračuna i računarskih simulacija pomenutih sistema.

Dodatne informacije

Dimenzije 170 × 240 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Aktivni solarni sistemi”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…