Ekološka inteligencija – Poznavanje skrivenih uticaja onoga što kupujemo

1.012rsd

  • EUR: 9 €

Autor: Danijel Goleman
Izdavač: Geopoetika
Godina izdanja: 2010
Format: 160x 230
Broj strana: 200
Povez: tvrd

ISBN: 978-86-6145-005-1

SKU: 00750 Kategorije: , , , Product ID: 3482

Opis

Ekološka se odnosi na razumevanje organizama i njihovih ekosistema, a inteligencija podrazumeva kapacitet da se uči iz iskustva i efikasno ophodi prema svojoj okolini. Ekološka inteligencija nam omogućava da primenjujemo ono što naučimo o načinima na koje ljudska delatnost utiče na ekosisteme da bismo nanosili manje štete i ponovo živeli održivo u svom kutku – a danas je to cela planeta. Baš kao što socijalna i emocionalna inteligencija nadograđuju sposobnost za sagledavanje perspektive drugih ljudi, saosećanja s njima i izražavanja zabrinutosti, ekološka inteligencija proširuje taj kapacitet na sve prirodne sisteme.

U ovoj provokativnoj knjizi Danijel Goleman nam pokazuje da će se sve u vezi sa time šta i zašto kupujemo promeniti. Do dana današnjeg, tvrdi on, naše razmišljanje o problemima kao što su životna sredina, opasnosti po zdravlje ili izrabljivanje dece, ostalo je jednodimenzionalno, usredsređeno samo na pojedinačne probleme izolovane od svih ostalih. Naša „zelena” svest toliko je površna da često proizvedemo više štete nego koristi tako što ignorišemo granice do kojih seže opasnost izazvana našim postupcima i proizvodima koje kupujemo.

Ekološka inteligencija donosi veliki broj upozoravajućih i bolnih činjenica o predmetima koje svakodnevno koristimo mi i naša deca i pokazuje nam kako će fenomen radikalne transparentnosti – dostupnosti kompletnih informacija o svim aspektima nekog proizvoda – uskoro početi da menja moć potrošača i sudbinu poslovanja. Kompanije više neće moći da kontrolišu sopstvenu reputaciju. Po prvi put će ono što kažu biti daleko manje značajno u odnosu na ono što u stvari rade. Postaće istinski odgovorne.

Prepuna praktičnih uputstava, ova knjiga postaje neophodan priručnik za razumevanje očekivane, neminovne revolucije informacija!

Dodatne informacije

Dimenzije 160 × 20 × 230 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Ekološka inteligencija – Poznavanje skrivenih uticaja onoga što kupujemo”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…