Osnove ekologije

2.200rsd

  • EUR: 19 €

Priređivač: Alan Bibi, En Maria Brenan

Izdavač: Clio

Godina izdanja: 2008
ISBN: 86-7102-258-3
Težina knjige: 945.00
Dimenzije knjige: 210×140
Broj strana: 690
Povez: tvrdi
Pismo: ćirilica

SKU: 00407 Kategorija: Oznaka: Product ID: 2460

Opis

Knjiga Osnove ekologije  predstavlja jedinstven izvor nužnih znanja o ekologiji kao nauci, njenoj primeni i rezultatima.

Knjiga pruža sveobuhvatan i temeljan pregled svih ključnih koncepata ekologije i raspravlja o mestu čovečanstva u prirodi, sa jasnim naglaskom na primenjenu ekologiju, ali daleko od senzacionalizma i profitiranja na temi za koju se danas može reći da je danas najpopularnija u svetu. Početno objašnjenje principa prirodne selekcije poslužilo je kao osnova za pripovedanje procesa evolucije čoveka i ekspanzije vrsta širom planete, ističući interakciju između vrsta, zajednice koje vrste formiraju i njhove uloge u ekosistemu na skali globalnih promena. Autori nam nude priču o promeni okruženja iz perspektive ljudske vrste, i posebnu pažnju posvećuju aktuelnim pitanjima kao što su: izumiranje vrsta, održivost ekosistema, diverzitet i stabilnost, procena bioloških resursa i određivanje prioriteta.

Ispričano jezikom razumljivim kako čitaocima koji se bave naukom, tako i onima koji se prvi put susreću sa ovakvom vrstom literature, štivo nas uči na koji način su ekološki principi krucijalni za razumevanje sveta i kako su oblikovali našu evoluciju. Ekološki profesionalci će u ovoj knjizi naći, između ostalog, kreativne ideje i relevantne studije slučaja, a laici će naučiti šta je ekologija i gde im je, kao pripadnicima ljudske vrste, mesto u prirodi. Da bismo bili spremniji za izazove i mogućnosti koje imamo, važno je da naučimo koje su posledice i granice naše interakcije sa prirodnim i društvenim okruženjem. Knjiga je opremljena rečnikom stručnih izraza i bogatom bibliografijom, a tekst je upotpunjen obiljem ilustracija i grafičkih prikaza.

Ova knjiga je značajna zbog toga što spaja pregled osnova ekologije sa raspravom koja se vodi oko mnogobrojnih pitanja životne sredine i njenog očuvanja.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Osnove ekologije”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.