Nepokretnosti – promet prava na nepokretnostima i upis u javne knjige

1.850rsd

  • EUR: 16 €

Sa 100 primera iz prakse i propisima

Autor: Dejan Brkić

Izdavač: Građevinska knjiga

Str.582

Povez: tvrd

Format: 140×200

 

 

Nema na zalihi

Opis

Osnovni cilj prilikom pisanja ove knjige bio je da se na što sažetiji i što jednostavniji način izlože osnovni instituti stvarnog prava, pravna regulativa prometa prava na nepokretnostima i uknjižba prava na istima u javne knjige. Knjiga može poslužiti pravnicima kao svojevrstan podsetnik osnovnih pravila stvarnog prava, ali i kao praktičan priručnik prilikom obavljanja poslova vezanih za promet prava i uknjižbu prava na nepokretnostima u javne knjige.

Knjiga Nepokretnosti – promet prava na nepokretnostima i upis u javne knjige sadrži 5 poglavlja: Pravo svojine i ostala stvarna prava na nepokretnostima, Promet prava na nepokretnostima, Katastar nepokretnosti, Zemljišne knjige, Katastar zemljišta.

Iza ovih poglavlja slede primeri iz prakse i propisi. Naglasak je stavljen na treći i četvrti deo, koji su posvećeni upisima prava na naepokretnostima u javne knjige, s tim što je u trećem delu obrađena materija katastra nepokretnosti, a u četvrtom materija zemljišne knjige. Upis prava u javne knjige predstavlja, takoreći, finalnu fazu u sticanju prava na nepokretnosti, tako da je ovoj materiji posvećeno najviše pažnje.
Na kraju knjige dati su primeri ugovora, tužbi i sl. koji se najčešće sreću u praksi, zatim primeri pojedinačnih akata koji se odnose na ustrojavanje i održavanje katastra nepokretnosti, kao i izbor najvažnijih propisa u oblasti stvarnog prava.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Nepokretnosti – promet prava na nepokretnostima i upis u javne knjige”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…