Misliti, brzo i sporo, 2. izdanje

2.090rsd

  • EUR: 18 €

Autor: Danijel Kaneman

Izdavač: Heliks

Str: 478

Povez: broš

Format: 145×210

ISBN: 978-86-86059-70-3
God: 2017.

Nema na zalihi

SKU: 01416 Kategorije: , , Oznaka: Product ID: 6565

Opis

Iako psiholog, Daniel Kaneman je jedan od osnivača moderne bihevioralne ekonomije, u kojoj se danas ukrštaju putanje mnogih naučnih disciplina. U knjizi Misliti, brzo i sporo Kaneman opisuje dva ponekad suprotstavljena sistema koji deluju u našem mozgu:

Sistem 1 je intuicija koja nam omogućava da u deliću sekunde donosimo procene i odluke; Sistem 2 je znatno sporije racionalno razmišljanje. Problemi nastaju ako intuitivno reagujemo onda kada bi trebalo da razmislimo.

Ova knjiga pokazuje u kojoj je meri ljudski um podložan greškama u zaključivanju i šta ta činjenica znači u ekonomiji, korporativnoj kulturi, medicini, politici i medijima. Misliti, brzo i sporo je popularno napisana knjiga, ali izgrađena na čvrsto utemeljenim saznanjima iz višedecenijskog predanog naučnog rada, i po tome spada u najvažnije tekstove o prirodi ljudskog mišljenja.

Knjiga Misliti, brzo i sporo je remek-delo: čitljiva, mudra i duboka i predstavlja prekretnicu u savremenoj društvenoj misli. Knjiga će oduševiti čitaoce istraživačkog uma koji će doslovno na svakoj stranici pronaći nešto zanimljivo i poučno.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Misliti, brzo i sporo, 2. izdanje”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.