Close

Komentar Zakona o izvršenju i obezbeđenju

Autori: Stanković, Trešnjev, Palačković

Izdavač: Službeni glasnik

Str: 1544

Forma:170×240

Povez: tvrdi

ISBN: 978-86-519-2112-7

God: 2018.

4.400rsd

  • EUR: 37 €

SKU: 01233 Kategorija: Oznaka: ID: 5893

Opis

Komentar Zakona o izvršenju i obezbeđenju – sa odabranom sudskom praksom i primerima podnesaka i odluka : prema stanju zakonodavstva od 25. decembra 2017. godine.

Komentar Zakona o izvršenju i obezbeđenju predstavlja iscrpnu i sveobuhvatnu naučnu i praktičnu obradu novog srpskog izvršnog procesnog prava i, po svojoj sadržini i obimu, značajnu knjigu u kojoj su sadržana neophodna tumačenja instituta postupka izvršenja i obezbeđenja i analiza njihove pravnopolitičke i pravnotehničke funkcije kroz važeća zakonska rešenja. Iscrpan komentar zakonskih odredaba potkrepljen je mnogobrojnim sentencama i sudskim odlukama koje ilustruju primenu izvršne procedure u praksi.

Uz komentar svake glave zakonskog teksta priloženi su i primeri podnesaka ili odluka, kao praktični podsetnik na sadržinu radnji koje se preduzimaju u postupku izvršenja i obezbeđenja.
komentar Zakona o izvršenju i obezbeđenju pisan je za pravnike praktičare koji u svojoj svakodnevnoj delatnosti primenjuju pravila postupka izvršenja i postupka obezbeđenja – za sudije, javne izvršitelje, advokate, pravobranioce, pravnike u službama pravne pomoći jedinica lokalne samouprave, pravnike u centrima za socijalni rad, pravnike koji zastupaju pravna lica i preduzetnike i pravnike koji kao predstavnici sindikata zastupaju članove sindikata. Osim pravnika koji se u svakodnevnom profesionalnom radu susreću s primenom izuzetno složenog izvršnog procesnog prava, Komentar je od koristi kandidatima za polaganje pravosudnog ili javnoizvršiteljskog ispita, pravnicima koji se bave edukativnim radom na visokoškolskim institucijama, studentima prava na svim nivoima studija.

Knjiga Komentar Zakona o izvršenju i obezbeđenju predstavlja koautorski rad univerzitetskih profesora, dr Gordane Stanković i dr Dušice Palačković i javnog izvršitelja Aleksandre Trešnjev, predsednika Komore javnih izvršitelja.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi i ostavite svoju recenziju za “Komentar Zakona o izvršenju i obezbeđenju”

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se takođe svideti…

Bezbedna isporuka za vreme trajanja vanrednog stanja. Ostani kod kuće. Otkaži