Krizni menadžment

2.500rsd

 • EUR: 21 €

Autor: Jonathan Berstein

Izdavač: Mate d.o.o. Zagreb

Str: 161

Povez: broš

God: 2020.

SKU: 01844 Kategorije: , Product ID: 9815

Opis

VODITE SVOJU ORGANIZACIJU KROZ BILO KOJU POSLOVNU KRIZU – I IZAĐITE IZ NJE JAČI NEGO IKAD

Menadžerski vodič za krizni menadžment pruža osnovne vještine i znanja koje trebate da biste se nosili s krizama koje se neizbježno javljaju u svakom poslu ili organizaciji. Pokrivajući svaki aspekt krize – od definiranja kriznog menadžmenta i politika do obuke za krize i odgovaranje na krize – pomaže Vam da se potpuno uhvatite u koštac s bilo kojom situacijom koja prijeti poslovanju, karijerama, pa čak i životima.

Glatko prođite kroz bilo koju krizu uz minimalne posljedice tako što ćete usavršiti najučinkovitije taktike, uključujući:

 • Planiranje i obučavanje osoblja za krizni menadžment
 • Predviđanje i sprječavanje kriza prije nego li se one dogode
 • Upravljanje ugledom kompanije na internetu
 • Adresiranje kriza koje utječu na multikulturalne dionike
 • Kreiranje učinkovitih poruka vezanih za krizu
 • Uviđanje kada treba dovesti stručnjak

Malen broj menadžera je obučen nositi se sa širokim spektrom kriza koje mogu prijetiti životima, ugledu i financijskom rezultatu organizacije. Dok Vas odvjetnici najbolje mogu braniti u sudnici i izvan nje, činjenica je da Vaš posao može propasti mnogo prije završetka pravne zavrzlame ako nemate barem osnovne vještine za krizni menadžment.
To ćete naći u Menadžerskom vodiču za  krizni menadžment – osnovne vještine i znanja koje trebate da biste se nosili s krizama koje se neizbježno javljaju u svakom poslu ili organizaciji.

Knjiga počinje osnovama koje Vam mogu biti korisne za uvjeravanje nadređenih (ako već niste među najvišim menadžerima) o važnosti kriznog menadžmenta. Potom prelazi na umjetnost sprječavanja krize – što je uvijek jeftinije od odgovaranja na krizu (Poglavlje 2) – a nastavlja se s poglavljima koja Vas educiraju o kriznom planiranju (Poglavlje 3), obuci za krizu (Poglavlje 4) i kriznim vježbama (Poglavlje 5) kako biste ostali u formi. Nakon toga doći ćete do srži odgovaranja na krizu (Poglavlje 6) i potom prijeći na poglavlja o formuliranju poruka vezanih za krizu (Poglavlje 7) i oporavku od krize (Poglavlje 8). Poglavlja koja slijede bave se nekim specifičnim izazovima kriznog menadžmenta:

 • Upravljanjem ugledom na internetu (Poglavlje 9)
 • Interakcijom odnosa s javnošću kriznog menadžmenta i prava (Poglavlje 10)
 • Kriznom menadžmentu za kompanije u javnom vlasništvu (Poglavlje 11)
 • Kulturološkim pitanjima u kriznom menadžmentu (Poglavlje 12)

Želite li znati koji alati mogu olakšati sprječavanje krize i odgovaranje na krizu? Dobro, tu je poglavlje koje odgovara na to pitanje (Poglavlje 13). Potom, uz rizik da zvučim sebično, bio bih površan kad Vam ne bih ponudio neke smjernice o tome kada i kako unajmiti konzultanta za krizni menadžment (Poglavlje 14). Nakon toga slijedi poglavlje o specifičnim rizicima kriznog menadžmenta (Poglavlje 15), poput onih kada ste ciljana meta medija ili ste meta službene istrage. Konačno, u Poglavlju 16, Moralni imperativi i budućnost kriznog menadžmenta, bavim se nekim ključnim realnostima moje branše, nudim neke projekcije za našu budućnost i sugeriram kako se Vi uklapate u sve to.

Možda ste krizni menadžeri bez obzira na to želite li to biti ili ne, no nakon čitanja ove knjige jednom ili dvaput, bit ćete mnogo bolji.

Možda će vam se takođe svideti…