Englesko srpski diplomatski rečnik

1.650rsd

  • EUR: 14 €

Autor: Đorđe Lukić

Izdavač: Dan Graf

Str: 455
Pismo: latinica
Povez: tvrd
Format: 170×240
God: 2017
SKU: 01138 Kategorije: , , Oznaka: Product ID: 5498

Opis

Posebno je važna činjenica što je obrađena i terminologija koja se koristi u diplomatskoj praksi i pravnim dokumentima Evropske unije.

Knjiga je koncipirana kao praktičan i koristan priručnik za sve one koji rade na poslovima spoljne politike i međunarodnih odnosa, naučnih istraživanja, novinarstva, spoljne trgovine i prevodilaštva.
Uz pojedine pojmove i izraze iz oblasti diplomatije, politike, ekonomije, prava i vojnih poslova, data su jezgrovita objašnjenja i komentari. Obuhvaćena je i terminologija koja se uobičajeno koristi na međunarodnim skupovima, kao i specifični izrazi koji se odnose na pravnu i političku praksu koja prevladava na anglofonskom govornom području. Uzeto je u obzir i to da na tom govornom području primat postepeno preuzima „američki engleski“, sa sopstvenom specifičnom terminologijom.

Naročitu vrednost ima zbirka priloga i primeri diplomatske korespondencije, koji su preglednije i sistematičnije obrađeni nego u drugim delima koja se bave ovim pitanjima. U celini gledano, Englesko srpski diplomatski rečnik  Đorđa Lukića je jednostavan i praktičan za korišćenje i to je, zapravo, izuzetan kvalitet ove knjige.To potvrđuje i četvrto izdanje.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Englesko srpski diplomatski rečnik”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.