Emocionalna sloboda

(1 recenzija korisnika)

1.450rsd

 • EUR: 12 €

Autor: Džudit Orlov

Naslov originala: Emotional freedom / Judith Orloff

Izdavač: Stylos Art

Broj strana: 408
Pismo: latinica
Format: 23 cm
Godina izdanja: 2012
SKU: 00075 Kategorije: , , Oznake: , Product ID: 1591

Opis

Oslobodite se negativne energije i promenite svoj život!  Emocionalna sloboda je značajan priručnik za sve koji veruju da ih čekaju šanse koje još nisu iskoristili. Dr Džudit Orlov je plemenit i dobronameran stručnjak čija mudrost može da vas povede u dubok i ispunjen život. Ako želite bogatiji i istinitiji život, bolje shvatanje sebe i svojih osećanja, ova knjiga će vam pružiti odgovore, društvo i, što je najvažnije od svega, razumevanje i iskrenost izuzetnog učitelja. Ova knjiga je spas za ljude pod stresom, napete, frustrirane, ili one koji ne mogu da isključe mozak. Ako žudite za srećom, obradujte sebe i pročitajte je!

„Knjigu Emocionalna sloboda dr Orlov nosim sa sobom kao Bibliju! Stalno je čitam kao podsetnik da ostanem pozitivna i da je izbor ne biti negativan. Naučila me je da pozitivno mislim o sopstvenoj osetljivosti i da teškoće rešavam bez besa! Svi imamo snagu da svaku negativnu emociju pretvorimo u pozitivnu.“
ROZANA ARKET

1 recenzija za Emocionalna sloboda

 1. Rada Ilić

  … Svako doživi neki prelomni trenutak koji mu prođe kroz emociju i koji biva snažno utisnut, svako se sretne s konfliktima sopstvenih emocija koje treba da proradi; svako nosi u sebi svog Kaina i Avelja; Džudit Orlov navodi primer, priču indijanskog poglavice o dva psa u čovekovom umu, jednom belom i jednom crnom i da pobeđuje onaj koji je nahranjen. Drugi, tj. po intenzitetu bitniji momenat jeste smrt njene majke koja je do poslednjeg časa bila besna, gnevna, samovoljna… koja nije mogla da prihvati činjenicu da umire. Tada se Džudit zaklela da će njena životna misija biti borba za oslobođenost od tih negativnih emocija.
  Misao vodilja Džudit Orlov jeste kako postati slobodan od ropstva negativnosti. To je celokupna svrha promena akcentovanih u ovoj knjizi ─ a proces izvesnog kvantuma samospoznaje, težak i mukotrpan hod, prvi je korak ka gospodarenju svojim emocijama.
  Mislim da smo svi iskusili razbijačke energetske snage emocija besa, očajanja, tuge… koje podležu zakonitostima fizike; niske vibracije ili neke druge učestanosti deluju tako da razbijaju strukturu. Poznata nam je priča o tome kako se u srednjem veku zaustavila kuga crkvenim zvonima. Proizvedena vibracija je odbijala virus kuge… Mnogi se sećaju da smo 90-ih godina, u vreme demonstracija i intenzivnog prelaska preko mostova strahovali da se most ne prekine, zbog interferencije, složenog fizičkog procesa pojačavanja i uzajamnog uticaja talasa, zbog interakcije talasa koji su u korelaciji ili koherentni, bilo zato što dolaze iz istog izvora ili su iste frekvencije. Isto tako niske sile titranja ovih emocija deluju pogubno na čovekov organizam i na psihu. Rastrojavaju ih. Najbolji primer koji ću navesti je iskustvo moje poznanice s terapijom izbacivanja besa vrištanjem koje ju je dovelo u stanje maltene nepovratno… tu je na snazi bilo pojačavanje negativne emocije, a upravo treba raditi suprotno ─ na smanjivanju emocija, na odupiranju talasu negativnosti, na poništavanju. Izuzetak je Rajhov eksperiment sa Aleksandrom Lovenom, tvorcem Bionergetike, koji u svom prvom vrisku na psihoterapiji nije osetio emocionalnu povezanost s vriskom, ni strah. Vrisak mu se desio, ali nije bio u dodiru s njim. Neke emocije su bile skrivene duboko u podsvesnom Lovenove ličnosti.

  Emocionalni vampirizam je poglavlje koje zaslužuje veću pažnju… To oduzimanje i izvlačenje energija je mnogo puta obrađivano i nagoveštavano, npr. u popularnom Celestininom proročanstvu, u Inicijaciji Elizabet Hejč, kod Marfija, Lujze Hej itd.
  Na kraju, ostaje pitanje ─ u čemu je terapeutsko dejstvo ove knjige. Kvalifikacijom emocija, s distance imenujemo negativne emocije kao svoje i osetimo njihovu pravu težinu. „Suočiti se sa osećanjima predstavlja hrabar čin duhovne promene“, smatra autorka a za nas podstrek leži u priči indijanskog poglavice ─ nahraniti pravu, pozitivnu, emociju, podstaći unutarnje blago. Negativnim osećanjima čovek rasipa svoju životnu energiju, tako slabe i organi, uzrokujući bolesti.
  Naravno, mi sve to znamo: da treba biti u ravnoteži, pothranjivati dobre emocije… ali ne uspevamo, a i kad se malo pomaknemo, svako poboljšanje situacije nas vraća unazad, na staro…
  Rešenje koje Džudit Orlov sugeriše leži u spajanju sa suštinom koja je čista…
  (Rada Ilić)

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…