Psihoterapija i egzistencijalizam

799rsd

  • EUR: 7 €

Autor: Viktor Frankl

Izdavač: Kontrast izdavaštvo

ISBN: 9788683713554
Str: 148
God: 2019.
Format: 196×130
Povez: broš
SKU: 00207 Kategorija: Product ID: 1898

Opis

U knjizi „Psihoterapija i egzistencijalizam“ sabrani su tekstovi koji iz nekoliko uglova prilaze fenomenu ljudske patnje i u dijalogu sa tradicijom egzistencijalističke filozofije ga tretiraju kao jedan mogući vid iznalaženja smisla i svrhovitosti života. U tom smislu, „Psihoterapija i egzistencijalizam“ pocrtava poznati Franklov stav da „život, svaki život, u svakoj situaciji i do poslednjeg daha, ima i zadržava smisao“.

Franklova knjiga „Psihoterapija i egzistencijalizam“ sačinjena je od niza studija i eseja, u kojima je ovaj autor u raznim prilikama (kongresi, predavanja, časopisi, zbornici) izlagao načela i teorije logoterapije, kao i njihove primene u psihoterapiji. Knjiga ima za cilj da posluži širokoj obrazovanoj publici kao uvod u logoterapiju i njena teorijska i praktična dostignuća.

Frankl je svetski poznat autor nekih dvadesetak knjiga, od kojih su mnoge prevedene na gotovo trideset jezika, uključujući tu i japanski i kineski. Njegova slavna knjiga Čovek u potrazi za smislom (prevedena kod nas pod naslovom Zašto se niste ubili) prodata je u čak devet miliona primeraka! Kod nas je Viktor Frankl poznat po svojim knjigama Zašto se niste ubili (1994), Nečujan vapaj za smislom: psihoterapija i humanizam (2000) i Bog podsvesti (2001), objavljenih takođe kod ovog izdavača.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Psihoterapija i egzistencijalizam”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.