Akcija!

Dijetetika

3.600rsd 3.150rsd

  • EUR: 27 €

Autor: Roko Živković

Izdavač: Medicinska naklada

God: 2002
Format: 170 x 240mm
Str: 412
Povez: broširani
Pismo: latinica

Ostalo je još 1 na stanju

SKU: 00200 Kategorije: , , Oznaka: Product ID: 1882

Opis

Znanje o pravilnoj ili razumnoj prehrani veliko je, iako često zanemarivano dobro u životu ljudi, a neznanje može biti velika opasnost za bolesnika. Prehranom čovjek unosi različite tvari potrebne organizmu. O vrsti tih tvari kao i o njihovoj količini ovisi i harmoničan rad složenog sustava metabolizma u ljudskom organizmu. U bolesnika taj proces može biti poremećen, a time postaje još osjetljiviji. Zbog toga je odabir vrste i količine, te način pripreme hrane važan za zdrave, a još više za bolesne osobe.

U ovom priručniku autor, na svoj već prepoznatljiv, jednostavan i izvanredan način, prikazuje promjene/poremećaje koji mogu nastati zbog određene vrste i načina prehrane. Pri tome upoznaje čitatelja o bolestima u kojima bi se trebala primijeniti određena dijeta, utjecajima uzimanja određene hrane na pogoršanje dotične bolesti, te načinima ispravne prehrane u toj bolesti.

Zbog praktičnog pristupa, utemeljenog na suvremenim znanstvenim spoznajama, knjiga može poslužiti kao podsjetnik odnosno priručnik velikom broju stručnjaka raznih profila, ali i svakom zdravom ili bolesnom čovjeku pri njegovu odabiru načina prehrane.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Dijetetika”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.