Arhitektonske konstrukcije – od sirovine do građevine

5.555rsd

  • EUR: 47 €

Autor: Andrea Deplazes

Naslov originala: Architektur Konstruieren vom Rohmaterial zum Bauwerk

Izdavač: Građevinska knjiga
Strana: 500
Format: A4
Godina izdanja: 2005
ISBN: 978-86-395-0568-4

Dostupno uz narudžbinu

Opis

Naslov originala: Architektur Konstruieren vom Rohmaterial zum Bauwerk

Malo je stručnih knjiga koje u kratkom vremenskom periodu budu tako široko prihvaćene kao što je to slučaj sa knjigom „Arhitektonske konstrukcije”. Otkad je objavljeno prvo izdanje 2005. godine, knjiga je prihvaćena kao udžbenik na mnogim svetskim univerzitetima i postala neophodan priručnik u kvalitetnom i sveobuhvatnom susretanju sa stručnom literaturom, ne samo za studente i profesore, već i za arhitekte.

Knjiga Arhitektonske konstrukcije predstavlja značajan most između obrazovanja i prakse, između studenata i arhitekata, i biće inspiracija svima (mišljenje komisije za RIBA Bookshops Award), i jedan je od najboljih ogleda na polju arhitekture i gradskog planiranja (prema mišljenju komisije za PSP Award).

Knjiga je organizovana u sledeća poglavlja: Sirovi materijali/Građevinski materijali (Mere); Građevinske komponente (Elementi); Građevinske metode (Strukture); Građevine (Primeri) a ovo drugo izdanje uključuje i novi odeljak o providnim materijalima, kao i članak o upotrebi stakla.

Poglavlje „Građevinski elementi“ sada uključuje diskusiju o fasadama, a poglavlje „Strukture“ je prošireno pa pokriva i odeljak „Principi prostornog stvaranja.“ Deo o primerima sada obuhvata proširenu dokumentaciju aktuelnih projekata čiji je sistematični karakter orijentisan na stvaralački proces.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Arhitektonske konstrukcije – od sirovine do građevine”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…