Close

Arhitektonske konstrukcije – od sirovine do građevine

Autor: Andrea Deplazes

Naslov originala: Architektur Konstruieren vom Rohmaterial zum Bauwerk

Izdavač: Građevinska knjiga
Strana: 500
Format: A4
Godina izdanja: 2005
ISBN: 978-86-395-0568-4

4.900rsd

  • EUR: 41 €

Ostalo je još 1 na stanju

SKU: 00095 Kategorije: , , , ID: 1632

Opis

Naslov originala: Architektur Konstruieren vom Rohmaterial zum Bauwerk

Malo je stručnih knjiga koje u kratkom vremenskom periodu budu tako široko prihvaćene kao što je to slučaj sa knjigom „Arhitektonske konstrukcije“. Otkad je objavljeno prvo izdanje 2005. godine, knjiga je prihvaćena kao udžbenik na mnogim svetskim univerzitetima i postala neophodan priručnik u kvalitetnom i sveobuhvatnom susretanju sa stručnom literaturom, ne samo za studente i profesore, već i za arhitekte.

Iskustvo sa prethodnim izdanjem pokazalo je da je knjiga postala neophodan priručnik u susretanju sa stručnom literaturom, ne samo za studente i profesore, već isto tako i za arhitekte.
Knjiga predstavlja značajan most između obrazovanja i prakse, između studenata i arhitekata, i biće inspiracija svima (mišljenje komisije za RIBA Bookshops Award), i jedan je od najboljih ogleda na polju arhitekture i gradskog planiranja (prema mišljenju komisije za PSP Award).

Knjiga je organizovano u sledeća poglavlja: Sirovi materijali/Građevinski materijali (Mere); Građevinske komponente (Elementi); Građevinske metode (Strukture); Građevine (Primeri) a ovo drugo izdanje uključuje i novi odeljak o providnim materijalima, kao i članak o upotrebi stakla.

Poglavlje „Građevinski elementi“ sada uključuje diskusiju o fasadama, a poglavlje „Strukture“ je prošireno pa pokriva i odeljak „Principi prostornog stvaranja.“ Deo o primerima sada obuhvata proširenu dokumentaciju aktuelnih projekata čiji je sistematični karakter orijentisan na stvaralački proces.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi i ostavite svoju recenziju za “Arhitektonske konstrukcije – od sirovine do građevine”

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se takođe svideti…