U svoja četiri zida

1.056rsd

  • EUR: 9 €

Autor: Keti Radošević

Str: 273

Format: 140×200

Povez: broš

ISBN 978-9949-9884-0-1

 

 

SKU: 01359 Kategorije: , , Oznaka: Product ID: 6365

Opis

Roman  U svoja četiri zida nije samo o drugačijoj seksualnoj orijentaciji nego o ljubavi i konekciji. O ljudima novog doba i o generacijama koje redefinišu današnji postojeći sistem, o braku i porodici kao stubovima konzumentskog i kapitalističkog društva. O ograničenjima koje sami sebi postavljamo. O izlasku iz uloge žrtve i preuzimanju odgovornosti za sve što nam se dešava. (Žana Polakov)

Priča o Teodori iz „uvažene crnogorske porodice“, inspirisana svakodnevnim životom lezbejke u Crnoj Gori, ne govori samo o homoseksualnosti. U fiktivnoj priči smeštenoj u današnjoj Podgorici, Teodora se u nakon strastvenog seksa sa Danijelom, koju muž tuče, zapitala kada je postala „nastrana“. Proći će nekoliko poglavlja dok Teodora ne dođe do LGBT rečnika koji, zajedno sa ilustracijama kojima knjiga obiluje, deli sa čitaocima.

Autorka je U svoja četiri zida predstavila lik Teodore Plamenac, lezbejke iz poznate porodice, koja je svojim izborom prošla kroz težak period života, ali isto tako smogla snage da promeni stazu kojom je bila krenula. U romanu se dotakla i nasilja, kao mnogih tabu tema o kojima svi glasno ćute.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “U svoja četiri zida”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…