Nasilje u porodici i policijska reakcija

1.320rsd

  • EUR: 11 €

Autor: Zoran S. Golubović

Izdavač: Partenon

Str: 320
Povez: tvrdi

Format:160×230

God: 2018.

ISBN: 978-86-71578-04-2

SKU: 01235 Kategorija: Oznaka: Product ID: 5898

Opis

Autorsko delo Nasilje u porodici i policijska reakcija  predstavlja sistematizovanu studiju u kojoj se autor bavi veoma osetljivom problematikom kao što su brak i porodica i odnosi unutar njih, te raznim oblicima porodičnog i/ili partnerskog nasilja, kao i ulogom policije u ovoj oblasti.

Naučno stručni aspekt dela je upravo u domenu preventivne uloge policije, koju ona treba da ostvaruje u saradnji s drugim institucijama koje su uključene u slučajeve nasilja u porodici, a poštujući pravo na privatnost i zaštitu porodičnog života, s jedne strane, i međunarodne standarde i normativni okvir u Republici Srbiji, s druge.

“Nasilje u porodici čini svako ko primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, telesni integritet ili duševno stanje člana svoje porodice. To je ponašanje kojim član porodice ugrožava telesni integritet, duševno zdravlje ili spokojstvo drugog ili drugih članova porodice. Svako ima pravo na zaštitu od nasilja u porodici, u skladu sa zakonom”.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Nasilje u porodici i policijska reakcija”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.