Tajna istorija 20.veka

1.430rsd

  • EUR: 12 €

Priredio Ivonik Denoel

Izdavač: Clio

Godina izdanja: 2013
ISBN: 978-86-7102-451-8
Težina knjige: 655.00
Dimenzije knjige: 240×160
Broj strana: 326
Povez: tvrdi, s omotnicom
Pismo: ćirilica

SKU: 00458 Kategorija: Oznaka: Product ID: 2568

Opis

Prekaljeni špijuni otkrivaju nam najznačajnije epizode u svojoj karijeri. 

Istoričari često ignorišu ulogu „špijuna“ u modernoj istoriji. Neki od ovih ljudi su, međutim, odigrali ključnu ulogu u događajima za koje verujemo da su nam dobro znani. Tajna istorija  20. veka predstavlja jedinstvenu antologiju svedočanstava bivših velikih obaveštajaca koji su doprineli oblikovanju današnjice. Reč je o tajnoj povesti koja se ne može naći ni u jednom udžbeniku na svetu.

Vodeći nas kroz istoriju počev od ruševina Drugog svetskog rata, preko hladnoratovske podele sveta na Zapadni i Istočni blok, sve do aktuelnih terorističkih pretnji, prekaljeni špijuni otkrivaju nam u ovoj knjizi najznačajnije epizode u svojoj karijeri.

Među njima su mnoga poznata imena, poput Markusa Volfa iz Istočne Nemačke, koji je uspeo da ubaci svog čoveka kod zapadnonemačkog kancelara Vilija Branta, ili, recimo, Kima Filbija, dvostrukog agenta koji je radio za britansku i sovjetsku obaveštajnu službu. Ipak, većina obaveštajaca u ovoj knjizi javnosti je malo poznata, a njihova svedočanstva, potekla iz memoara ili intervjua, ilustruju važnost obaveštajnog rada u istoriji.

Dodatne informacije

Težina 655 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Tajna istorija 20.veka”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…