Brandenburški končerto

850rsd

  • EUR: 7 €

Autor: Nikola Moravčević

Izdavač: Arhipelag

Format:14×20

Broj strana: 416

ISBN: 978-86-86933-57-7

Povez:  broš

 

SKU: 00663 Kategorije: , , , Product ID: 3228

Opis

Povodom dvadeset godina od pada Berlinskog zida Arhipelag je objavio političko-istorijski roman Nikole Moravčevića Brandenburški končerto.

Roman Nikole Moravčevića, poznatog pisca istorijskih romana koji već decenijama živi u Čikagu, jeste uzbudljiv politički roman sa obiljem ljubavnih, krimi i istorijskih epizoda o ujedinjenju dve Nemačke.
Moravčević sugestivno pripoveda o uspelom pokušaju ujedinjenja koji osamdesetih godina XX veka, nasuprot velikim silama i još živoj ideologiji i stvarnosti Hladnog rata, preduzima grupa Zapadnih i Istočnih Nemaca rešena da se izbori za celovitost svoje zemlje.

Moravčević sigurnom rukom vodi čitaoca kroz mnoštvo nesvakidašnjih zapleta odvodeći ga do središta vojne i političke moći, ali i pokazujući kako se pred ličnim odricanjem i preduzimljivošću klasični centri moći nekada pokažu kao neuspešni. U središtu ovog zanimljivog i provokativnog romana nalaze se špijunske i ljubavne afere, policijske istrage i političke manipulacije.

Roman Brandenburški končerto govori o ujedinjenju Nemačke koje je moglo da bude drugačije i da izmeni istoriju Evrope kakvu poznajemo

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Brandenburški končerto”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…