Braća Anđelovići

810rsd

  • EUR: 7 €

Autor: Nikola Moravčević

Izdavač: Arhipelag

Format:140×210

Broj strana:144

ISBN: 978-86-523-0204-8

Povez: tvrdi

SKU: 00662 Kategorije: , , Product ID: 3226

Opis

Radnja romana Braća Anđelovići smeštena je u središnje decenije XV veka. Dva brata, potomci grčkog vlastelina koji se povlači pred turskom vojskom sve do Novog Brda, gde jedno vreme biva upravnik grada, sticajem nesrećnih istorijskih prilika naći će se na suprotstavljenim stranama. Mihailo Anđelović postaje komandant vojske despota Đurđa Brankovića, dok je njegov brat Mahmud paša Anđelović u isto vreme veliki vezir Turske carevine. Posle niza godina braća Anđelovići se sreću u trenutku kada je od srpske srednjovekovne države ostalo još samo opsednuto Smederevo. Kakva je uloga braće Anđelovića u raspletu srpske istorije srednjeg veka?

Na drugoj strani, istorijsku i porodičnu sudbinu Anđelovića u Moravčevićevom romanu istražuje Vukan Petronić, američki profesor istorije srpskog porekla, koji pred političkim kampanjama savremene Amerike i pobedom Trampa beži u istraživanje srpske istorije srednjeg veka.

Zanosna priča o ličnoj, porodičnoj i kolektivnoj drami u istoriji, ispunjena preokretima i iznenađenjima, tajnama i otkrićima, izdajama i ljudskom snagom i dobrotom.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Braća Anđelovići”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…