Svet čuda

1.496rsd

  • EUR: 13 €

Autor: Robertson Dejvis

Izdavač: Dereta
God: 2019
Str: 439
Povez: tvrd
Format: 21 cm
Pismo: latinica
ISBN: 978-86-6457-241-5

SKU: 01668 Kategorije: , Oznaka: Product ID: 7708

Opis

Nakon Marginalca (2016) i  Mantikore (2018), pred srpskom čitalačkom publikom nalazi se Svet čuda (1975), završna knjiga čuvene Detfordske trilogije Robertsona Dejvisa, remek-dela kanadske književnosti. O događajima i likovima iz prethodna dva dela sada saznajemo iz vizure tajanstvenog mađioničara Ajzengrima. Njegova lična hagiografija dopunjava maestralnu autorovu slagalicu u kojoj su sudbine detfordskih junaka neraskidivo isprepletane i konačno razrešava misteriju ubistva Boja Stontona.

Igrajući ulogu legendarnog iluzioniste Rober Udena u BBC-jevom dokumentarcu, Ajzengrim koristi priliku da filmskoj ekipi, ali i prijateljima Remziju i Lizeli, otkrije sve pojedinosti svog burnog života i ispriča priču o tome kako je od Pola Dempstera, sina stigmatizovane nesrećnice koju je Stontonova grudva pogodila u glavu, preko žrtve kidnapovanja i zlostavljanja Kasa Flečera i uloge dublera Manga Feča, postao Magnus Ajzengrim, „najveći mađioničar svih vremena”.

Vešto preplićući opsenu i istinu, magiju i činjenice, humor i teskobu, biblijske motive i filozofske ideje, uz odlično poznavanje scene i teatra, Dejvis se ustoličio ne samo kao možda najveći kanadski romanopisac već, poput svog junaka, i kao briljantan iluzionista, čija se ostvarenja s punim pravom ubrajaju u moderne klasike.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Svet čuda”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…