Superherojke

850rsd

  • EUR: 7 €

Autor: Barbi Marković

Izdavač: Arhipelag

Format:14×21

Broj strana: 136 strana

ISBN: 978-86-523-0236-9

Povez: tvrdi

 

SKU: 00532 Kategorije: , Product ID: 2863

Opis

Tri junakinje u romanu Superherojke žive u Beču, druže se neprekidno i pokušavaju da zajedničkim snagama osmisle svoje živote. One su duboko uronjene u zahuktali moderni urbani život, ali vrlo samosvesno istražuju zadate okvire svoje egzistnecije, kao i dinamiku i karakter gradova koje doživljavaju kao velike pozornica svojih života, iskustava i izazova.
Otuda ove junakinje imaju živo čulo za savremene događaje, nezavisno da li je reč o politici i društvu, modi i marketingu, ali i za svoje ranije lične istorije pre nego što su došle u Beč.
Susreti u bečkim kafeima i kafanama predstavljaju okosnicu njihovog društvenog života, ali i pokretač mnogobrojnih priča u kojima se pojavljuju lica evropskih gradova: od Beča od Beograda, od Sarajeva do Berlina.
Širom otvorenih očiju svaka od superjunakinja iz ovog romana čita slojeve grada u kome se zatekla ili jedno vreme živela, prati i razumeva grafite, ulične natpise i političke i marketinške kampanje otkrivajući iza toga pravu prirodu grada i suštinu izazova s kojima se on suočava.
Retka, inteligentna, oštra, uzbudljiva knjiga.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Superherojke”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…