Sinajsko jevanđelje

899rsd

  • EUR: 8 €

Autor: Milan St. Protić

ISBN: 978-86-10-02111-0
Format: 145 x 205 mm
Str.: 288
Povez: broš
Pismo: ćirilica

SKU: 01221 Kategorije: , , Product ID: 5777

Opis

Sinajsko jevanđelje – roman o onom što je bilo i onom što je moglo biti

Dvoje istoričara, različiti po svemu što ih određuje, kreću ka istom odredištu, sinajskom Manastiru Svete Katarine. Nemac Fon Tišendorf otkriva biblijske spise neprocenjive vrednosti, a više od veka kasnije Francuskinja Žorž Riketi nastavlja njegovo istraživanje.

Kompozicija Protićevog romana Sinajsko jevanđelje organizovana je tako da u njoj uočavamo obilje motiva i detalja, istorijskih činjenica, postupke simultanizma i montaže, promišljen sistem asocijacija, ali i intertekstualne veze sa klasicima svetske književnosti. On potvrđuje da je postmodernizam doneo promenu u svim segmentima društva, pa kultura i umetnost nastaju u neprestanom preispitivanju zatečene tradicije i u naporima da se proširi vidokrug ljudskog saznanja.

Stvarajući književno delo u kojem je uspeo da obuhvati celokupno ljudsko iskustvo, ali i ideologiju i istoriju, Milan St. Protić postavlja brojna pitanja koja i danas okupiraju modernog čoveka, a od kojih je najvažnije ono koje se tiče samog smisla ljudskog postojanja – može li se uobličiti istina tako što će se razobličiti mit ili je mit osnova na kojoj počiva istina?

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Sinajsko jevanđelje”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.