Šekspirova tajna

890rsd

  • EUR: 8 €

Autor: Dženifer Li Karel

Izdavač: Stylos Art

ISBN: 978-86-7473-419-3
Str: 452
Pismo: latinca
Povez: mek
Format: 14×21
God: 2009
SKU: 01265 Kategorije: , Oznaka: Product ID: 6017

Opis

Ko je zaista bio Šekspir? Otvorite knjigu Šekspirova tajna i pratite je kuda vas vodi.

„Inteligentno, odlično napisano, intrigantno i neverovatno zabavno – savremena akciona avantura i krimi priča sa dalekim odjecima Šekspirovih vremena.“
The Bookseller

Postoji mnoštvo mišljenja, u rasponu od neverovatnih do intrigantnih o tome ko je zaista bio Šekspir. Ko je pravi tvorac Hamleta, Romea i Julije, Otela i drugih svevremenih drama? Je li moguće da je to siromaški sin Vilijem kojeg slavimo kao najvećeg dramskog pisca svih vremena ili je on samo maska – ali čija maska i zašto je ona stavljena? Teorija je mnogo, neke nikada neće biti potvrđene ali ni osporene. Ipak ostaju brojna pitanja: ako je neko drugi napisao te drame, zašto nikada nije priznao svoje delo? I izvorni tekstovi Šekspirovih drama koje su nestale, izgubljeni su u čudnim okolnostima kao da ih je neko namerno uklonio da bi ilizija ostala očuvana?

Skoro četiri veka kasnije posle požara koji je progutao čuveni Glob teatar, njegovo obnovljeno zdanje ponovo je u plamenu. Požar je sada početna tačka misterije i potrage za serijskim ubicom koji ubija svoje žrtve koristeći način i šemu Šekspirovih komada. Jedna žena je ostavljena da umre u zapaljenom pozorištu. Druga je udavljena kao Ofelija. Na stepenicama Kapitola u Vašingtonu lekaru je prerezano grlo. Serijski ubica ubija svoje žrtve po šablonu Šekspirovih komada. Zašto to čini? I kako ga zaustaviti?

Mlada i obrazovana rediteljka Kejt Stenli, koja se upravo sprema da na scenu postavi Hamleta, nehotice biva uvučena u šokantan i napet splet okolnosti koji kulminira stravičnim ubistvima i zapanjujućim otkrićima iz života najpoznatijeg svetskog pisca.

Napisana u najboljem maniru uzbudljivih trilera, preplićući činjenice i fikciju, ova savremena akciona avantura nudi obilje manje poznatih činjenica iz života Šekspira i njegovih savremenika, te predstavlja ubedljivu i raskošnu rekonstrukciju

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Šekspirova tajna”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.