Akcija!

Kolač večnosti

999rsd 599rsd

  • EUR: 5 €

Autor: El Njumark

ISBN: 978-86-7473-430-8
Str: 320
Pismo: latinca
Povez: mek
Format: 14×21
God: 2008
SKU: 01352 Kategorije: , , Product ID: 6333

Opis

Ako sam video dalje od drugih ljudi, to je zato što sam stajao na ramenima džinova. – Isak Njutn, godine 1498.

Knjiga Kolač večnosti  poseduje slikovitost i upečatljivost „Artemizijine strasti,“ poetičnost romana „Kao voda za čokoladu,“ ali i neverovatne obrte poput onih u „Da Vinčijevom kodu.“ Koristeći intrigantan višeslojni zaplet, komponujući pripovesti i sećanja, autorka postepeno razvija likove i majstorski tka priču o vremenu tajnih znanja i skrivenih strasti.

U sumrak renesanse i u zoru Novog doba, Venecijom kolaju glasine o drevnoj knjizi koja ima nezamislivu moć. Knjiga je predmet pohlepne žudnje svih odreda, od bednih prosjaka i musave dečurlije, preko žustrih i lukavih trgovaca, pa sve do pritvornog dužda i Veća desetorice. One koji tragaju za knjigom ništa neće sprečiti da je dobiju, oni koji je imaju, štitiće je životom. Kako oluja intriga i pohlepe sve više potresa Mletačku republiku, ulični sirotan Lučijano iznenada postaje miljenik sreće. Glavni duždev kuvar, neobičan čovek izuzetnog umeća bira ga za svog šegrta. Upotrebljavajući hranu kao metaforu, uz poetične opise aroma, ukusa i jela koji čine egzotičan začin knjige, misteriozni kuvar Amato vodi Lučijana kroz opasan i zavodljiv lavirint zabranjenih znanja.

Kroz priču o velikom majstoru i učeniku, odvija se napeta i uzbudljiva drama obojena bogatim koloritom, natopljena mediteranskim mirisima i duboko uronjena u dekadentni svet spletki, tajni i sukoba. Venecija sa svojim palatama, kanalima, crkvama i pijacama po kojima krstare tajna policija, plemstvo i raznorazni smutljivci, postaje poprište na kojem se odvija bitka za knjigu nad knjigama što u sebi krije razrešenje večnih ljudskih zagonetki.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Kolač večnosti”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.