Akcija!

Beli tigar

900rsd 450rsd

  • EUR: 4 €

Autor: Aravind Adiga

Izdavač: IPS

Str: 226
Pismo: latinica
Povez: tvrd
Format: 140×200
SKU: 01348 Kategorije: , , , Oznaka: Product ID: 6315

Opis

Roman Beli tigar koji predstavlja sirovu Indiju, lišenu romantičnih predstava, nagrađen je prestižnom Bukerovom nagradom.

Balram Halvai je Beli Tigar, najpametniji dečak u selu. Njegova porodica je isuviše siromašna da bi mogla da ga školuje, pa je on primoran da radi u čajdžinici gde usitnjava ugalj i briše stolove. Ali jednog dana Balramu se sreća osmehne, bogat čovek ga unajmljuje kao svog vozača i odvodi sa sobom u Nju Delhi. Grad je pravo otkrovenje za Balrama. Dok vozi svog poslodavca po trgovačkim i poslovnim kompleksima velikog grada, on postaje svestan neizmernog bogatstva koje ga okružuje i mnoštva prilika koje se ukazuju, sve vreme znajući da on nikada neće kročiti u taj svet. Dok tužno razmišlja o svojoj situaciji, Balram zaključuje da postoji samo jedan način da uđe u glamurozni svet nove Indije, mora da ubije svog gospodara.

Uzbudljiv i šokantan, od sela u dolini Ganga ispunjenih očajem i skoro sasvim lišenih reda i zakona, do Bangalora na „divljem jugu“ koji se uzavrelo razvija privlačeći svetske kompanije. Pisan kao ispovest ubice, roman Beli Tigar  je uzbudljiv kako zbog tematike, tako i zbog pripovedača, amoralnog, ciničnog antiheroja koji odbija da se pokaje, ali za kog navijate i koji vam se ipak uvlači pod kožu.   

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Beli tigar”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.