Close

Čovek koji je znao sve

Autor: Igor Sahnovski

Izdavač: Stylos Art

Broj strana: 230
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 14×21 cm
Godina izdanja: 2013

760rsd

  • EUR: 6 €

Ostalo je još 1 na stanju

SKU: 00076 Kategorije: , , , Oznake: , , ID: 1593

Opis

Roman „Čovek koji je znao sve“ spada u sam vrh nove ruske književnosti. Ovaj briljantni roman napisan po pravilima inteligentnog trilera, pre svega je knjiga o ljubavi i onim vrednostima koje su drugačije od vladavine nad svetom i bilo koje politike. Po mnogim ocenama predodređen je da postane ruski klasik.
Po romanu snimljen je istoimeni film, a sofisticirana i zahtevna ruska čitalacka publika proglasila ga je nacionalnim bestselerom.

Autor Igor Sahnovski preveden je mnoge jezike, a njen prevodilac Dušan Patić je dobio nagradu za najbolji prevod ruske književne proze.

Čovek koji je znao sve je Aleksandar Platonovič Bezukladnikov, stidljivi dečak iz učiteljske porodice, naučen da radi samo ono što je pravilno, nesnalažljivi, pomalo trapavi junak opisan u podnaslovu ovog teksta, kojem je sudbina dodelila ulogu tog svevidećeg. Obeleživši ga, time, ne samo kao osobu koja čak i u sobi bez prozora i biblioteke, može da čita, i postojeće i  uništene knjige, već i kao nekog ko zna da najava bolesti u vidu raka nije rak, već sasvim obična bezazlenost i gde se nalaze veliki novci i kako da ih pokupi. I to najčešće bez imalo muke, ako, recimo, ne računamo gađenje prilikom prolaska pored unakaženih leševa onih u čijim su rukama ti novci do maločas bili.

Dodatne informacije

Dimenzije 140 x 200 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi i ostavite svoju recenziju za “Čovek koji je znao sve”

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se takođe svideti…